Provinsi Vibo Valentia

Provinsi Vibo Valentia (basa Italia: Provincia di Vibo Valentia) iku provinsi ing regione Calabria, Italia), diyasa kanthi hukum nasional tanggal 6 Maret 1992 lan wiwit lumaku tanggal 1 Januari 1996. Sadurungé, tlatah iki péranganing Provinsi Catanzaro. Kutha krajané ya iku Vibo Valentia lan nomer pulisi kanggo kendharaan ing provinsi iki ya iku VV.

Provinsi Vibo Valentia
Negara Italia
Region Calabria
Ibukutha Vibo Valentia
Area 1,139 km²
Populasi (2005) 168,894
Kapadhetan 148
Komunitas 50
Nomor Polisi VV
Kodhe Pos 89811-89819, 89821-89824, 89831-89834, 89841-89844, 89851-89852, 89861-89868, 89900
Kodhe Telepon 0963, 0966, 0968
ISTAT 102
Presidhèn Ottavio Bruni
Peta nuduhaké lokasi provinsi Vibo Valentia ing Italia

Jembar wewengkon 1,139 sq km (7.6% saka total ambané Calabria), lan total populasi 168,894 (ISTAT 2005). Ana 50 comuni (singular: comune) ing provinsi iki.[1], delengen Comuni ing Provinsi Vibo Valentia.

Komunitas utama

besut
Comune Populasi
(2006)
Vibo Valentia 33.825
Pizzo 9.010
Mileto 7.157
Serra San Bruno 7.041
Tropea 6.843
Nicotera 6.778
Filadelfia 6.282

Réferènsi

besut

<Réferènsi/>

Peta lokasi

besut

Pranala njaba

besut
  Italia | Provinsi ing regione Calabria  
Catanzaro | Cosenza | Crotone | Reggio Calabria | Vibo Valentia



  1. "Upinet". Diarsip saka sing asli ing 2007-08-07. Dibukak ing 2007-12-23.