Tuduhaké menu pokok
Pizzo-Stemma.png

Pizzo iku commune utawa kutha ing Provinsi Vibo Valentia (Calabria, Italia), dumunung ing lèrèng sacedhaking Lempongan Santa Eufemia. Jembar wewengkon 22 km2 lan cacahing sing ndunungi 10.215 jiwa kanthi kapadhetan 391 jiwa/km2. Kutha utawa komunitas kang wewatesan ya iku: Curinga (CZ), Francavilla Angitola, Maierato, Sant'Onofrio, lan Vibo Valentia. Pamancingan iku dadi aktivitas utama ing tlatah iki.

SajarahBesut

Taun 1783 kutha iki amèh runtuh amarga lindhu, lan akèh karusakan nalika kadadèyan lindhu ing taun 1905.

DhémografiBesut

Tuwuhing sing ndunungi

 

Pemandhangan utamaBesut

Bèntèng tuwa, panggonan nalika Joachim Murat, ex-raja Napoli, ditémbak ing 13 Oktober, 1815.

Pranala njabaBesut