Radèn Mas (R.M., wangun ora baku: RM) iku gelar kabangsawanan Jawa kang otomatis nèmpèl marang siji priya katurunan ningrat saka katurunan kaloro nganti kapitu saka raja/pamimpin kang paling cedhak (kanthi silsilah) kang naté maréntah. Gelar iki dianggo déning kabèh karajan ing Jawa pewaris Mataram. Sajeroning tradisi gelar Kasultanan Banten, istilah Ratu Bagus (dicekak Tubagus, Tb.) dianggo ing pangertèn kang padha.

Priyayi kakung ningrat katurunan langsung (génerasi pisanan) saka raja/pamimpin kang maréntah bakal olèh tambahan gelar Papan Anggegana (waca "bandoro") ing sangarepé gelaré, saéngga dadi Bendara Radèn Mas (dicekak BRM).

Uga delengenBesut