Rèlièf yaiku seni tatah utawa ukir 3-dhimènsi kang digawé saka watu, kayu, lan waja. Wujud ukiran racaké ana ing bangunan candhi, kuil, monumèn, lan tlatah sajarah kuna. Ing Indonésia, rèlièf bisa temoni ana ing Borobudur kang dumadi ing gambaran panguripan sang Budha uga ajaran-ajaranné. Ing Éropa, ukiran kang ana ing yasan kuil kuna Parthenon bisa dianggo paninggalan sajarah Yunani. Ing basa Indonésia artiné peninggian (pandhuwuran) kanthi teges kadudukan kang luwih dhuwur tinimbang latar mburi, amarga misuwur karan jeneng relief kang tumuju ing latar mburi. Jinising relief yaiku:

  • High Rèlièf
  • Low Rèlièf
  • Middle Rèlièf
  • Crushed Rèlièf
  • Hollow Rèlièf
Relief

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut