Tuduhaké menu pokok

Richard Phillips Feynman (11 Mèi 191815 Fèbruari 1988) punika satunggiling fisikawan Amérika ingkang misuwur kaliyan ingkang prabawaipun langkung kathah ing abad kaping 20. Piyambakipun mawiyaraken téyori elektrodinamika kuantum. Piyambakipun ugi mangréwangi ndamel bom atom. Sadèrèngipun séda piyambakipun ugi dados anggota panel penyelidhik tragédhi Pesawat Ulang-Alik Challenger.

Richard Feynman
Feynman at Los Alamos.jpg
Feynman, c. 1943–1945
Lair(1918-05-11)Mèi 11, 1918
Far Rockaway, Queens, New York, U.S.
PatiFèbruari 15, 1988(1988-02-15) (umur 69)
Los Angeles, California, U.S.
PadununganAmérikah Sarékat
BangsaAmérika
Alma materMassachusetts Institute of Technology (B.S.),
Princeton University (Ph.D.)
Kondhang ingFeynman diagrams
Feynman point
Feynman–Kac formula
Wheeler–Feynman absorber theory
Feynman sprinkler
Feynman Long Division Puzzles
Hellmann–Feynman theorem
Feynman slash notation
Feynman parametrization
Sticky bead argument
One-electron universe
Quantum cellular automata
BebungahAlbert Einstein Award (1954)
E. O. Lawrence Award (1962)
Nobel Prize in Physics (1965)
Oersted Medal (1972)
National Medal of Science (1979)
Karièr ngèlmiah
BabaganFisika
InstitutionsManhattan Project
Cornell University
California Institute of Technology
Juru pamrayogya dhoktoralJohn Archibald Wheeler
Juru pamrayoga liyanéManuel Sandoval Vallarta
Mahasiswa dhoktoralF. L. Vernon, Jr.[1]
Willard H. Wells[1]
Al Hibbs[1]
George Zweig[1]
Giovanni Rossi Lomanitz[1]
Thomas Curtright[1]
Mahasiswa dhoktoral liyanéDouglas D. Osheroff
Robert Barro
W. Daniel Hillis
MrabawaniPaul Dirac
Tandha tangan
Feyn.jpg
Cathetan
Panjenengan punika bapanipun Carl Feynman lan Michelle Feynman. Panjenengan punika sadhèrèkipun Joan Feynman.

Piyambakipun ugi naté nampi bebungah Nobel fisika ing warsa 1965 kaliyan Julian Schwinger lan Sin-Itiro Tomonaga.

RujukanBesut

  1. a b c d e f "Richard Phillips Feynman". Mathematics Genealogy Project (North Dakota State University). Dijupuk 2010-03-18. 
  2. "I told him I was as strong an atheist as he was likely to find" (Feynman 2005)

Uga delengen liyanéBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.