Riri Riza

Mohammad Rivai Riza utawa kang biyasa dikenal Riri Riza (lair ing Makassar, 2 Oktober 1970; umur 52 taun) ya iku sutradara, tukang gawé naskah, prodhuser filem saka Indonésia.[1] Dhèwèké metu kang pisanan dadi sutradara filem Kuldésak ing taun 1998.[1] Lulusan SMA Labschool Jakarta lan Institut Kesenian Jakarta iki kerep kolaborasi karo sahabaté, Mira Lesmana ing saben gawé filem.[2]

Riri Riza
Riri riza scroundbites 2007.jpg
LairMohammad Rivai Riza
Pakaryanprodhuser

Lumantar prestasiné iku, Riri diundang ning Jerman.[2] Lan iku minangka pengalaman pisanan kanggo Riri dolan ning jaban rangkah.[2] Sawisé mulih saka Jerman banjur karir Riri ing sinematografi sangsaya dadi.[2] Riri duwé obsesi péngin buka sekolah panulisan skenario filem lan dhèwèké uga péngin gawé filem bab panguripan pasar tradhisional ing Indonésia.[2]

FilmografiBesut

Minangka sutradara:

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b Riri Riza(22 Juni 2011)
  2. a b c d e f Riri Riza(22 Juni 2011)