Tuduhaké menu pokok

{{Pambalap F1 | name = Robert Kubica | image = 2014 Rally Germany | caption = Robert Kubica ing taun 2014 | birthname = Robert Kubica | birthdate = (1984-12-07) Dhésèmber 7, 1984 (umur 35) | birthplace = Polen Krakow, Polen | deathdate = | deathplace = | restingplace = | restingplacecoordinates = | othername = | yearsactive = 2006-… | team = BMW Sauber (2006-2009) [[Renault Racing (2009-2012) Williams Racing (20190 | firstrace = Hungaria 2006 | lastrace = | totalrace = | start = | pole = | win = | firstwin = Kanada 2008 | lastwin = | fastestlap = | totalpoint = | worldtitle = }} Robert Józef Kubica (pangecapan ku-bit-sa, miyos wonten ing Krakow, Polen, tanggal 7 Dhésèmber 1984)[1], punika tiyang Formula 1 saking Polen, sapunika piyambakipun guyup sareng tim BMW-Sauber. Kubica minangka satunggil-satunggilipun pembalap Formula 1 saking Polen. Piyambakipun ugi minangka pembalap Polen sepindhahan ingkang saged mimpangaken balapan F1 ing Kanada 2008.

Kubica miwiti debut ing GP Hungaria 2006. Podium perdhana dipuncithak ing GP Italia, kalih minggu sasampunipun GP Hungaria. Posisi klasemen ing taun 2008 inggih punika kaping 4 kanthi 75 poin. Targetipun ing taun 2009 inggih punika mimpangaken gelar juwara donya sareng tim BMW.

Cathetan prestasiBesut

KarirBesut

  • 1999: Elf Master Karting-juwara
  • 2000: Karting Dunia – juwara
  • 2001: Formula Renault – testing
  • 2002: Formula Renault
  • 2003: F3 Euroseries
  • 2004: F3 Euroseries
  • 2005: Renault World Series – juwara, Renault F1 – test driver
  • 2006: BMW-Sauber – Kaping 16 (6 poin)
  • 2007: BMW-Sauber – Kaping 6 (39 poin)
  • 2008: BMW-Sauber – Kaping 4 (75 poin)
  • 2009: BMW-Sauber – ?

F1 Racing MOTY AwardsBesut

  • 2006: Rookie of the Year

Cathetan sukuBesut

  1. "Robert Kubica". www.fakt.pl. Dijupuk 2019-05-17. 

Pranala njawiBesut