Tuduhaké menu pokok

Rosopsida Batsch 1788 iku jeneng botani kanggoné golongan tetuwuhan ngembang . Jeneng iki asal saka jeneng kulawarga Rosaceae. Jeneng iki ora dianggo ing sistem klasifikasi wigati liyané kaya Sistem Cronquist, Sistem Thorne, Sistem Takhtajan utawa sistem APG II. Kaya kacakup ing Sistem Reveal golongan iki minangka péranganing dicots, golongan paraphyletic sing ditepungi ing manéka tataran sajeroning sistem liya, kalebu: