Roti isi Italia

Sandwich Italia, kadang diarani sandwich Italia Maine, minangka salah sawijining olahan jinis sandwich kapal selam Amerika ing masakan Italia-Amerika sing disiapake ing roti utawa roti dawa karo daging, keju lan macem-macem sayuran. Sandwich Italia ditemokake ing Portland, Maine, ing taun 1903 dening Giovanni Amato, tukang roti. Iki dikenal minangka grinder utawa sub ing Boston, Massachusetts, lan spuckie ing East Boston .

Sandwich Italia

NgolahBesut

 
-bagean saka sandwich Italia

Roti isi kang tradisional iki akeh ditemokake ana ing tlatah Maine Italia disiapake nggunakake roti utawa roti roti dawa karo daging kayata salami, mortadella, capicolla lan ham, uga provolone, tomat, bawang, acar asem, lada lada ijo, zaitun Yunani, minyak zaitun utawa minyak salad, uyah lan mrica ireng retak. Bahan-bahan tambahan, kayata pepperoni, mrico banana, salad lan mustar, bisa ditambahake ing sandwich Italia Maine. Ing njaba Maine, roti lapis Italia biasane disiapake ing gulung Italia sing keras utawa alus kanthi bahan-bahan ing ngisor iki: kabeh diiris tipis kanggo pesen daging kalebu ham lanish, salami genoa lan capicolla bebarengan karo provolone, salad, bawang, minyak lan cuka, ireng retak mrico lan oregano pepe. Bahan-bahan tambahan, kayata mrico gedhang lan / utawa mrico panas bisa ditambahake ing sandwich. Sandwich asring dipotong setengah supaya luwih gampang ditangani. Rasa lan tekstur sandwich digabung karo bahan-bahan sing digunakake kanggo nggawe keseimbangan gastronomi, kanthi lemak lan asam ing bahan sing bisa ngimbangi siji liyane.

ReferensiBesut