Lombok loncèng

Lombok lonceng (uga dikenal minangka mrico manis, mrica Capsicum /ˈkæpskəm/ ) [1] iku woh saka tanduran ing Grossum klompok kultivar saka spesies Capsicum annuum .[2][3] Kultivar tanduran ngasilake woh-wohan kanthi warna-warna, kalebu abang, kuning, oranye, ijo, putih, lan ungu. Mrica lonceng terkelompok karo macem-macem jinis mrico sing kurang pedhes minangka "mrica manis". Nalika minangka woh - wohan - botani diklasifikasikake minangka woh wohan beri - umume digunakake minangka bahan sayuran utawa sajian .

Bell pepper
Green-Yellow-Red-Pepper-2009.jpg
Green, yellow, and red bell peppers
SpesiesCapsicum annuum
Cithakan:Infobox pepper
Bell pepper
Green-Yellow-Red-Pepper-2009.jpg
Green, yellow, and red bell peppers
SpesiesCapsicum annuum
Cithakan:Infobox pepper
Maneka werna mrica loncèng

Mrica asale saka Meksiko, Amerika Tengah, lan Amerika Selatan sisih lor. Wiji mrica diimpor menyang Spanyol ing taun 1493 lan banjur nyebar liwat Eropa lan Asia. Kultivar lada lada ringan dikembangake ing taun 1920-an, ing Szeged, Honggari .[4] Kondisi mrica sing luwih disenengi yaiku mrica kalebu anget, lemah lembab ing suhu 21 to 29 °C (70 to 84 °F) .[5]

WernaBesut

 
Macem-macem mrico lonceng warna

Werna mrica sing paling umum yaiku ijo, kuning, oranye lan abang. Luwih jarang, mrica coklat, putih, lavender, lan ungu tuwa katon saka macem-macem. Biasane, woh-wohan sing durung mateng wernane ijo utawa, umume, kuning pucat utawa ungu. Mrica lonceng abang minangka mrica ijo sing mateng,[6] sanajan macem-macem Permagreen njaga warna ijo sanajan wis mateng. Kaya ngono, mrica warna campuran uga ana sajrone proses mateng.

Kaya tomat, lada lada minangka woh-wohan botani nanging sayuran kuliner. Bagéyan mrica lonceng umume digunakake ing salad kebon lan minangka topping ing pizza utawa keju . Ana macem-macem jinis mrico boneka sing disiapake nggunakake mrico lonceng utawa setengah. Mrica lonceng (lan kultivar Capsicum annuum liyane ) bisa digunakake ing produksi paprika rempah-rempah.

Peppers, sweet, green, raw
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi84 kJ (20 kkal)
4.64 g
Gula2.4 g
Serat panganan1.8 g
0.17 g
0.86 g
Vitamin
Pindhané vitamin A
(2%)
18 μg
(2%)
208 μg
341 μg
Tiamin (B1)
(5%)
0.057 mg
Riboflavin (B2)
(2%)
0.028 mg
Niasin (B3)
(3%)
0.48 mg
Asem pantotènik (B5)
(2%)
0.099 mg
Vitamin B6
(17%)
0.224 mg
Folat (B9)
(3%)
10 μg
Vitamin C
(97%)
80.4 mg
Vitamin É
(2%)
0.37 mg
Vitamin K
(7%)
7.4 μg
Mineral
Kalsium
(1%)
10 mg
Wesi
(3%)
0.34 mg
Magnésium
(3%)
10 mg
Mangan
(6%)
0.122 mg
Fosforus
(3%)
20 mg
Potasium
(4%)
175 mg
Sodhium
(0%)
3 mg
Sèng
(1%)
0.13 mg
Komponèn liyané
Banyu93.9 g

Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

ProduksiBesut

China minangka produsen lonceng lan cabai paling gedhe ing donya, banjur Meksiko, Turki, Indonesia, lan Amerika Serikat.[7]

ReferensiBesut

  1. Wells, John C. (2008), Longman Pronunciation Dictionary (3rd ed.), Longman, p. 123, ISBN 9781405881180
  2. "Capsicum annuum (bell pepper)". CABI. 28 November 2017. Dibukak ing 15 March 2018.
  3. "Capsicum annuum (Grossum Group) (Bell Pepper, Red pepper, Sweet Pepper) | North Carolina Extension Gardener Plant Toolbox". plants.ces.ncsu.edu. Dibukak ing 22 March 2020.
  4. Sasvari, Joanne (2005). Paprika: A Spicy Memoir from Hungary. Toronto, ON: CanWest Books. p. 202. ISBN 9781897229057. Dibukak ing 20 October 2016.
  5. "Growing Peppers: The Important Facts". GardenersGardening.com. Diarsip saka sing asli ing 27 January 2013. Dibukak ing 10 January 2013.
  6. "Vegetable of the Month: Bell Pepper". CDC Fruit & Vegetable of the Month. Diarsip saka sing asli ing 3 January 2003. Dibukak ing 9 April 2012.
  7. "Bell and chile peppers" (PDF). US Western Institute for Food Safety and Security. 2014. Dibukak ing 11 March 2018.