Tuduhaké menu pokok

Dr. Sahardjo, SH (lair ing Sala, Jawa Tengah, 26 Juni 1909 – kapundhut ing Jakarta, 13 November 1963 nalika yuswa 54 taun) iku Mantri Hukum dan Hak Asasi Manusia Indonésia nalika Kabinet Kerja I (10 Juli 1959–18 Fèbruari 1960), Kabinet Kerja II (18 Fèbruari 1960–6 Maret 1962), Kabinet Kerja III (6 Maret 1962–13 November 1963).

Saharjo
Gambar:Sahardjo.jpg
Mantri Hukum dan Hak Asasi Manusia Républik Indonésia 11
Linggih
10 Juli 1959 – 13 November 1963
PrésidhènSoekarno
Kang sadurungéGustaef A. Maengkom
Kang sawiséAstrawinata
Rerincèn dhiri
Lair(1909-06-26)Juni 26, 1909
Nèderlan Sala, Hindia-Walanda
PatiNovèmber 13, 1963(1963-11-13) (umur 54)
Indonésia Jakarta, Indonésia
BangsaIndonésia
AgamaIslam

Saharjo iku tokoh kang wigati ing babagan hukum ing Indonésia. Dhèwèké mèlu ndadèkaké Undang-undang Warga Nagara Indonésia ing taun 1947 lan Undang-undang Pemilihan Umum nalika taun 1953.