Tuduhaké menu pokok

Saint-Denis, utawa jeneng ora resminé Saint-Denis de la Réunion, minangka kutha krajan administratif saka pulo Réunion, ya iku sawijining tèritori lan départemèn jaban rangkah nagara Prancis ing Samudra Hindia.

Saint-Denis
SaintDenisReunion003.jpg
Panoramic view of the city from the heights of Bellepierre
Réunion-Saint-Denis.png
NagaraFrance
Overseas region and departmentRéunion
ArondisemenSaint-Denis
InterkomunalitasNord de la Réunion
Pamaréntahan
 • Mayor (2008–2014) Gilbert Annette
Laladan1142,79 km2 (5,513 sq mi)
Cacah warga (2007)2142.241
 • Pepadhet10.0/km2 (26/sq mi)
INSEE/Kodhe pos97411 /97400
Élevasi0–2,276 m (0–7,467 ft)
(avg. 23 m or 75 ft)
1 French Land Register data, which excludes lakes, ponds, glaciers > 1 km2 (0.386 sq mi or 247 acres) and river estuaries. 2 Population without double counting: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.

Saint-Denis iku kang ndunungi paling padhet ing pulo iki, ya iku 996 jiwa/km² miturut cacah taun 1999. Kutha iki diadegaké taun 1669 déning Étienne Régnault, lan minangka kutha krajan pulo Réunion saka taun 1738.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut