Hima

(Kaelih saka Salju)

Hima[1] (Ind: salju) yaiku banyu udan kang tiba saka mega lan wis njendhel dadi padhet déning hawa kang adhem. Hima iku dumadi saka unsur-unsur kukusing banyu kang wis njendhel dadi ès ing hawa lan tiba ing bumi minangka kristal-kristal ès. Hima iku hawa awake ing kitaran 0 °C. Hima iku ana ing hawa gedhé (Ind: iklim) sedhengan lan adhem. Pratèl isi hima yaiku 70% ès lan 30% uyah.

Hima kang tumèmplèk ana ing wit

RujukanBesut

  1. Poerwadarminta, W. J. S. (1943). Kawi - Jarwa. Djakarta: Balé Poestaka. p. 18.