Sega gorèng Amerika

Nasi goreng Amerika ( Thai: ข้าวผัดอเมริกัน , RTGSkhao phat amerikan, kocapan [kʰâ(ː)w pʰàt ʔāmēːrīkān] ) minangka sajian nasi goreng wong Tionghoa kanthi bahan-bahan sampingan "Amerika" kaya daging pitik, ham, asu panas, kismis, saus tomat . Bahan-bahan liyane kayata nanas lan crouton ora opsional. Asale nasi goreng Amerika duwe sawetara dongeng, anekdot, legenda kutha, lan crita sing ana gandhengane. Umume crita kasebut ana gandhengane karo pasukan Amerika utawa budayane. Saiki, ana telung dongeng lan hipotesis utama babagan asal usul nasi goreng Amerika

American fried rice
American fried rice.jpg
American fried rice
Jeneng liyanéข้าวผัดอเมริกัน
AjanganRice dish
Panggonan asalThailand
Hawa ajanganHot
Woworan pokokKetchup-fried rice, processed meat, sunny egg, raisins
Buku masakan: American fried rice  Médhia: American fried rice