Selé kacang

Mentega kacang minangka tempel panganan utawa disebar digawe saka kacang tanah sing wis garing lan garing . Asring ngemot bahan-bahan tambahan sing ngowahi rasa utawa tekstur, kaya ta uyah, pemanis, utawa emulsi . Mentega kacang populer ing pirang-pirang negara. Amerika Serikat [2] minangka eksportir mentega kacang utama lan nggunakake $ 800 yuta mentega kacang saben taun.[3] Mentega kacang disebarke nyebar ing roti, roti panggang, utawa kerupuk, lan digunakake kanggo nggawe roti isi (utamane butter kacang lan roti jeli ). Iki uga digunakake ing sajian sarapan lan panganan cuci mulut, kaya ta granola rasa kacang, smoothie, crepe, cookie, brownies, utawa croissant . Kayane beda karo mentega kacang liyane kaya ta mentega mete lan kacang almond .

Peanut butter
PeanutButter.jpg
"Smooth" peanut butter in a jar
JinisSpread
Panggonan asalMontreal, Canada
DigawéMarcellus Edson
Diréka nalika1884
Woworan pokokPeanuts
Woworan kang lumrah kaanggoSalt, sweeteners, and/or emulsifiers
VariasiCrunchy, smooth
Ènergi panganan
(per ajangan)
588 kcal (2462 kJ)[1]
Ajining nutrisi
(per ajangan)
Protéin25 g
Lemak50 g
Karbohidrat20 g
Panganan sairibNut butter
Buku masakan: Peanut butter  Médhia: Peanut butter

RujukanBesut

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng usda
  2. "U.S. Exports of (NAICS 311911) Roasted Nuts & Peanut Butter With All Countries]". US Census Bureau. 2012. Diarsip saka sing asli ing June 19, 2015.
  3. Iki