Selangor

Negara Selangor (uga dikenal minangka Selangor Darul Ehsan; Jawi: سلاڠور) minangka salah sawijining saka telulas negara bagean sing ana ing Malaysia.[1]

Selangor Darul Ehsan
سلاڠور دارالاحسان
Negeri
Bendera Selangor
Gendéra
Jata negeri Selangor
Coat of arms
Peparab: Darul Ehsan
Sesanti: Dipelihara Allah
Antem: Duli Yang Maha Mulia
   Selangor di    Malaysia
   Selangor di    Malaysia
Koordhinat: 3°20′N 101°30′E / 3.333°N 101.500°E / 3.333; 101.500Koordhinat: 3°20′N 101°30′E / 3.333°N 101.500°E / 3.333; 101.500
SeatShah Alam
Daerah
Situs wèbwww.selangor.gov.my

Ibukutha Selangor yaiku Shah Alam lan dadi kutha pertama ing negara kasebut. Kutha krajan negara iki yaiku Klang.

Jeneng Selangor asale saka Kali Selangor sing mili menyang Selat Melaka liwat wilayah pamukiman sing saiki dikenal kanthi jeneng Kuala Selangor.[1][2]

Chatetan sukuBesut

Pranala njabaBesut