Tuduhaké menu pokok

Selena Quintanilla-Pérez
Selena memorial.jpg
Selena, June 11 1994, sajeroning Grammy Awards
Pratélan latar wuri
Jeneng lairSelena Quintanilla[1]
ParabanSelena, Selena Pérez
SakaLake Jackson, Texas, Amérikah Sarékat
GénreTejano, Mexican cumbia, Ranchera, Latin pop, Spanish pop, R&B, Pop
Pakaryanpenulis lagu, penyanyi, modhèl, disainer busana, aktris lan prodhuser musik
PirantiVocals
Mangsa akarya1982-1995
LabèlFreddie Records, Cara Records, GP Productions, EMI Latin, Q-Productions, SBK Records
Sing magepokanSelena y Los Dinos, Abraham Quintanilla III, Suzette Quintanilla, Chris Pérez, Wyclef Jean
Sana jaringanQ-Productions.com

Selena Quintanilla-Pérez (16 April, 1971 – 31 Maret, 1995), utawa kondhang minangka Selena, iku penyanyi, penulis lagu, penyanyi, modhèl, disainer busana, aktris lan prodhuser musik saka Amérikah Sarékat (Mexican American), kang dijuluki "The Queen of Tejano music".[2] Anak wuragil saka pasangan Amérika katurunan Meksiko iki wis ngluncuraké album pisanan ing yuswa 12 taun. Selena menangaké Female Vocalist ing taun 1987 Tejano Music Awards lan ngéntukaké kontrak karo EMI sawatara taun sawisé iku. Selena tansaya misuwur ing wiwitan taun 1990-an, mligi ing nagara-nagara kang nganggo basa Spanyol.

Selena luwih populèr ing Amérika Lor sawisé diprejaya ing yuswa 23 déning Yolanda Saldívar, présidhèn klub penggemaré. Ing tanggal 12 April, 1995, rong minggu sawisé Selena tilar donya, George W. Bush, Gubernur Teksas wektu iku, nyatakaké dina ulang taun Selena minangka "Selena Day" ing Texas.[3] Warner Bros mrodhuksi Selena, sawijining filem dhedhasar riwayat uripé Selena kang dibintangi Jennifer Lopez, ing taun 1997. Kauripan Selena uga dadi dhasar saka musical Selena Forever kang dibintangi Veronica Vazquez minangka Selena. Sasi Juni 2006, Selena dikurmati kanthi musiyum lan siji reca prunggu ukuran manungsa wutuh (Mirador de la Flor kang dipasang ing Corpus Christi, Texas), kang ditekani para atusan pemujané saben minggu.

DiskografiBesut

Independent Studio albums
EMI Studio albums

FilmografiBesut

Film
Taun Film Peran Cathetan
1995 Don Juan DeMarco Ranchera singer Minor role
Television
Year Title Role Notes
1985–1995 Johnny Canales Show herself TV appearances
1987–1995 Tejano Music Awards herself TV appearances
1993 Dos mujeres, un camino herself
1997 The Making of Selena the movie
1998 Por Siempre Selena
1998 E! True Hollywood Story: The Murder Trial of Selena
1999 VH1 All Access: Selena
2000 Para Siempre Selena
2001-present Por Siempre... Selena
2005 Selena !VIVE! herself honoree
2008 Biography TV series (2 episodes)
2009 Top Trece TV series (1 episode)
2009 Historia de una Leyenda TV series (1 episode)
2010 Famous Crime Scene: Selena TV series (1 episode) featured

RujukanBesut

  1. Selena Quintanilla Samora in the Spanish naming system.
  2. Mitchell, Rick. "Selena". Houston Chronicle, May 21, 1995. Retrieved on February 1, 2008.
  3. Orozco, Cynthia E. Quintanilla Pérez, Selena. The Handbook of Texas online. Retrieved on May 29, 2009

Pranala njabaBesut