Setatsiyun Kepanjen

setatsiyun sepur ing Kabupaten Malang, Indonesia

Setatsiyun Kepanjen (KPN) punika setatsiyun sepur kelas I sing terletak ing Kepanjen, Kepanjen, Malang. Setatsiyun sing terletak ing kadhuwuran +335 m iki klebu ning Daerah Operasi VIII Surabaya. Setatsiyun iki mung nduwe loro jalur sepur karo jalur 1 marupakan sepur lurus.

Stasiun Kepanjen

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KPN.png
  • Singkatan: KPN
  • Nomor: 5030
Stasiun Kepanjen 2020.jpg
Tampak depan Stasiun Kepanjen, 2020
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènMalang
KecamatanKepanjen
KelurahanKepanjen
AlamatDalan Banurejo
Koordinat8°07′55″S 112°34′24″E / 8.132009°S 112.573263°E / -8.132009; 112.573263Koordhinat: 8°07′55″S 112°34′24″E / 8.132009°S 112.573263°E / -8.132009; 112.573263
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunI[1]
PunggelanKPN
Nomer setasiun5030
Dhuwuring stasiun+335 m
Kilometer
LayananGajayana (reguler & tambahan), Brawijaya, Malabar, Kertanegara, Malioboro Ekspres, Majapahit, Matarmaja, Penataran, lan Parcel ONS Tengah
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur2 (jalur 1: sepur lurus)
Kathahing peron2 (siji peron sisi lan siji peron pulo sing pada-pada rada dhuwur)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Ing petak watara setatsiyun iki lan Setatsiyun Ngebruk, wonten jembatan sepur sing nglintasi Kali Metro, salah sawijineng kali terkenal ning Kabupaten Malang.

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.