Setatsiyun Tanjung

Setatsiyun Tanjung (TGN) marupakan setatsiyun sepur kelas II sing terletak ing Lemah Abang, Tanjung, Brebes. Setatsiyun sing terletak ning kadhuwuran +3 meter iki klebu ing Daerah Operasi III Cirebon lan marupakan setatsiyun sepur sing lokasine paling kulon ing Jawa Tengah bagian lor. Dalan Setatsiyun hubungake setatsiyun iki karo Dalan Raya Pantura ruas CirebonTegal.

Stasiun Tanjung

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun TGN.png
  • Singkatan: TGN
  • Nomor: 1008
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènBrebes
KecamatanTanjung
KelurahanLemah Abang
AlamatDalan Stasiun Tanjung
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi III Cirebon
Kelas setasiunII[1]
PunggelanTGN
Nomer setasiun1008
Dhuwuring stasiun+3 m
Kilometer
LayananArgo Cheribon (amung jadwal perjalanan tertentu), Kaligung, Tawang Jaya, lan Tegal Ekspres
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peronSiji peron sisi lan loro peron pulo sing pada-pada dhuwur, tapi ora ana peron ing watara jalur 2 lan 3
Jinis pasinyalan
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Awale setatsiyun iki nduwe telu jalur sepur karo jalur 2 marupakan sepur lurus. Wiwit jalur ganda segmen BrebesLosari resmi dioperasikake mulai 10 Desember 2013[3], jumlah jalurnya bertambah menjadi empat. Jalur 2 didadikake sebagai sepur lurus kanggo arah Cirebon mawon, jalur 3 didadikake sebagai sepur lurus kanggo arah Semarang, lan jalur 4 ditambahake ing sisi kidul setatsiyun sebagai sepur belok anyar. Selain itu, sistem persinyalan elektrik yang lama telah diganti dengan yang baru produksi PT Len Industri.

Operasional setatsiyun iki uwis dipindahake ning bangunan anyar ukurane luwih gedhe sing ana tepat ning sebelah kulon bangunan lawas. Bangunan lawas setatsiyun sing marupakan peninggalan Semarang–Cheribon Stoomtram Maatschappij (SCS) tetep dipertahankan, nanging uwis ora maneh digunakake.

Ning arah wetan setatsiyun iki, sakderenge Setatsiyun Brebes, wonten Setatsiyun Bulakamba sing uwis ora aktif wiwit jalur ganda segmen kasebut dioperasikake.

Layanan sepurBesut

Kelas campuran eksekutif-ekonomi plusBesut

Kelas ekonomiBesut

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Tanjung per 10 Februari 2021 (sesuai Gapeka 2021).

No. Sepur Sepur Tujuan Kelas Teka Mangkat
310 Tawang Jaya Semarang Poncol (SMC) Ekonomi 03.54 03.56
21F Argo Cheribon Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Ekonomi Plus 07.25 07.27
203 Kaligung* Cirebon Prujakan (CNP) 07.51 07.53
204 Semarang Poncol (SMC) 09.42 09.44
20F Argo Cheribon Tegal (TG) 13.40 13.42
320 Tegal Ekspres Ekonomi 14.13 14.16
22F Argo Cheribon Eksekutif & Ekonomi Plus 15.28 15.30
319 Tegal Ekspres Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 16.08 16.10
309 Tawang Jaya 16.26 16.28

Katerangan: jeneng sepur sing ana tanda lintang (*) klebu sepur aglomerasi.

Pratuduh rujukanBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia" (PDF). Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46).
  3. Media, Kompas Cyber. "Rel Ganda Brebes-Losari Resmi Dioperasikan". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-07-30.