Buda Gotama dipunwiyosaken kanthi asma Siddhārtha Gautama (Sansekerta: Siddhattha Gotama; Pali: "katurunan Gotama ingkang gegayuhanipun kadugi"), panjenenganipun tumunten dados sang Buda (kanthi harafiah: tiyang ingkang sampun nggayuh Panerangan Sampurna). Panjenenganipun ugi dipuntepangi minangka Shakyamuni utawi Sakyamuni ('tiyang wicaksana saking kaum Sakya') lan minangka sang Tathagata.

Siddhārtha Gautama Buddha
Buddha in Sarnath Museum (Dhammajak Mutra).jpg
Reca Buda saka Sarnath wiwit abad angka 4 M
Lairc. 563 SM [1]
Lumbini (sekarang di Nepal)
Patic. 483 SM (80 taun) atau 411 dan 400 SM
Kushinagar, Uttar Pradesh (saiki ing India)
Kondhang ingPamadeg agama Buda
Sing ndhisikiBuda Kassapa
Sing nerusiBuda Maitreya
Wong tuwa

Manggga mirsaniBesut

Pranala njawiBesut

Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis

Cathetan sukuBesut

  1. "Lumbini, the Birthplace of the Lord Buda". UNESCO. Dijupuk 26 May 2011.