Sinta Nuriyah utawi Sinta Nuriyah Wahid lair ing Jombang, 8 Maret 1948 inggih punika "Ibu Negari" (first lady) kaping sekawan Indonésia.[1] Panjenenganipun punika garwanipun Présidhèn Indonésia Gus Dur.[1][2] Panjenenganipun palakrami kaliyan Gus Dur tanggal 11 September 1971, lan gadhah putri sekawan cacahipun: Alissa Qotrunnada Munawaroh (Lissa), Zannuba Arifah Chafsoh (Yenny), Anita Hayatunnufus (Nita), lan Inayah Wulandari (Ina).[1] Pendidikan pungkasan Sinta Nuriyah inggih punika Program S-2 Studi Kajian bab Pawestri, Universitas Indonésia.[1] Ibu Negari kaping sekawan punika sampun kulinten ngadhepi garwanipun, Gus Dur, ingkang kontroversial.[1] Saéngga nalika Gus Dur boten gumun nalika MPR RI taun 1999 ngangkat Gus Dur minangka Présiden kaping sekawan Indonésia.[1] Panjenenganipun ugi boten ngraos kicalan nalika déning lembaga lan anggota ingkang sami, MPR ing taun 2001 ngléngséraken garwanipun saking kursi présidhèn.[1]

Sinta Nuriyah
Sinta Nuriyah.jpg
Ibu Nagara Indonésia 4
Linggih
20 Oktober 1999 – 23 Juli 2001
PrésidhènAbdurrahman Wahid
Kang sadurungéHasri Ainun Habibie
Kang sawiséTaufiq Kiemas
Rerincèn dhiri
Lair (1948-03-08) Maret 8, 1948 (umur 72)
Indonésia Jombang, Jawa Timur, Indonésia
BangsaIndonésia
SisihanAbdurrahman Wahid
AnakAlissa Qotrunnada
Zannuba Ariffah Chafsoh
Anita Hayatunnufus
Inayah Wulandari
AgamaIslam

Sadèrèngipun Gus Dur dados menapa-menapa, lajeng dados Ketua Umum PBNU (1984-1999), dados présiden, lan wangsul malih dados anggota masarakat biyasa, dados tokoh pejuang Dhémokrasi, perdamean, lan multikulturalisme ing nagari Indonésia ingkang pluralistik punika, Sinta Nuriyah tetep sami sikapipun.[1] Panjenenganipun boten nateh owah sikapipun.[1] Kalebet nalika garwanipun dados présiden, nalika wonten dipunisukaken selingkuh kaliyan wanodya sanès, Sinta Nuriyah tetep mantep kaliyan sikapun ingkang pitados kaliyan kasaenanipun Gus Dur.[1]

Sapunika Sinta Nuriyah dados salah satunggalipun tokoh ingkang tansah nyengkuyung nagari Indonésia supados ngelestantunaken karukunan, toléransi, ngurmati sadaya agami.[2][3]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j Sinta Nuriyah dipunundhuh tanggal 9 Agustus 2011)
  2. a b Isteri Gus Dur Minta Umat Beragama Bersatu dipunundhuh tanggal 9 Agustus 2011)
  3. Sinta Nuriyah Ajak Bangsa Indonésia Jaga Kerukunan dipunundhuh tanggal 9 Agustus 2011)

Pranala njawiBesut

Sinta Nuriyah