Sistem lintang iku sawijining sistem sing dumadi saka siji utawa sawatara lintang lan racaké wujud sistem keplanètan sing kadhapur akibat tarikan gravitasi. Ing antarané sistem lintang anasistem tata surya sing dumadi saka Srengéngé lan obyèk-obyèk liya, kalebu Bumi sing orbité ngubengi srengéngé mau.

Tata Surya

Conto saka sistem lintang yakuwi:

Uga delengenBesut