Sop kacang

Sop kacang utawa sop kacang tanah yaiku sup sing digawe saka kacang, asring nganggo macem-macem bahan. Minangka panganan khas Afrika, nanging uga dipangan ing Asia Wétan ( Taiwan ), Amerika Serikat (umume ing Virginia ) [1] [2] lan tlatah liyane ing saindenging jagad. Iki uga umum ing macem-macem wilayah Amerika Latin, kayata Argentina [3] [4], Bolivia [5] lan Peru [6], ing endi kadhang bisa disedhiyakake karo daging balung lan pasta cekak utawa kentang goreng. Ing Ghana asring dipangan nganggo fufu utawa omo tuo . [7] Sup kacang lemah uga minangka sup asli wong Benin (Edo) ing Nigeria lan asring dipangan nganggo ubi sing dibungkus. Sawetara bahan penting sing digunakake yaiku Piper guineense (wiji uziza) lan Vernonia amygdalina (godhong pahit).

Peanut soup
Fufu.jpg
West African peanut soup with fufu
Jeneng liyanéGroundnut soup
JinisSoup
AjanganMain
Tlatah utawa prajaAfrican cuisine
Hawa ajanganHot
Woworan pokokPeanuts, onions, tomatoes, aubergine, okra, ashanti pepper, ginger, bay leaves, rosemary sprig, peanut butter, water
Buku masakan: Peanut soup  Médhia: Peanut soup

GaleriBesut

ReferensiBesut

  1. Cathy (18 November 2012). "A Thanksgiving Recipe: Virginia Peanut Soup". National Peanut Board. Diarsip saka sing asli ing 20 December 2013. Dibukak ing 19 December 2013.
  2. Collins, Geneva (9 May 2007). "Where Settlers, Slaves and Natives Converged, a Way of Eating Was Born". The Washington Post. Dibukak ing 19 December 2013.
  3. ""Sopa de mani", el plato favorito de los norteños para festejar el Carnaval" ["Peanut Soup", the northener's favorite dish to celebrate Carnival.]. www.quepasasalta.com.ar. Dibukak ing 2020-07-07.
  4. "Sopa de maní, la receta ideal para celebrar el jueves de ahijados" [Peanut Soup, the ideal recipe to celebrate Godchild Thursday]. www.todojujuy.com (ing basa Spanyol). Dibukak ing 2020-07-07.
  5. "Sopa de Maní - Cochabamba Bolivia" [Peanut Soup - Cochabamba Bolivia]. Conoce Cochabamba Bolivia (ing basa Spanyol). 2020-04-18. Dibukak ing 2020-07-07.
  6. "Sopa de Mani :: Gastronomía Perú" [Peanut Soup :: Gastronomy Peru]. Gastronomía Perú (ing basa Spanyol). Dibukak ing 2020-07-07.
  7. "Ghanaian groundnut soup – recipe". The Guardian. 24 April 2013. Dibukak ing 4 May 2013.