Sotong suwir garing

Sotong cincang garing minangka salah sawijining jinis olahan produk panganan laut sing garing, abon-abon, diasinake, digawe saka cumi-cumi utawa cuttlefish, umume ditemokake ing negara-negara Asia pesisir, Ruslan, lan Hawaii . Cemilan kasebut uga diarani iwak manis .

Dried shredded squid
ShreddedSquidinPackage.jpg
Jeneng Cina
Cina Padatan (by strand)
Cina Prasaja 鱿
Hanyu Pinyinyóu yú sī
Werdi literalsquid strand
Jeneng Cina liyané
Cina Padatan (by slice)
Cina Prasaja 鱿
Hanyu Pinyinyóu yú piàn

Cithakan:Infobox Chinese/Korean

Sotong suwir garing
Nama Jepang
Kanji:
Kana: スルメ
Strand siji ukuran jempol
Ojingeochae bokkeum, sajian Korea diaduk ing saos adhedhasar gochujang (tempel mrica).