Stakhis

Stakhis (basa Grikenlan: Στάχυς; seda 54) yaiku biskop Bizantium kapindho sing ngejabat saka 38 Masehi nganti 54 Masehi. Ia ketoke nduweni hubungan cedhak karo Andreas lan Paulus. Eusebius ngutip aranane Origenes nek Andreas berkotbah ing Asia Cilik lan Skitia, ing pasisir Sagara Ireng nganti Volga lan Kiev, sakhengga ia dadi santo palindung Rumeni lan Ruslan. Menurut tradisi, Santo Andreas ngadegake Takhta Bizantium ing taun 38, ngangkat Stakhis minangka biskop. Takhta kasebut banjur kuwi berkembang dadi Patriarkat Konstantinopel, ning endi Rasul Andreas diangkat dadi santo pelindung. Ora ngerti nek Stakhis menika wong sing piado karo wong sing diarani dening Paulus minangka wong "kang daktresnani" ing Layang Paulus Roma (Roma 16:9).

Stakhis sang Rasul
Uskup Bizantium
Stachys, Amplias, Urban (Menologion of Basil II).jpg
Stakhis, Amplias, Urban (Menologion Basil II)
Dilantik38
Term ended54
Ordo
Penobatandening Andreas[1]
Detil pribadhi
DenominasiGreja perdana

Dina rayane menika 31 Oktober.

CathetanBesut

Pranala jabaBesut

  • "Stachys the Apostle". Official site of the Ecumenic Patriarcate of Constantinople. Dibukak ing Apr 2, 2011.
  • http://www.santiebeati.it/dettaglio/94507
  • "Byzantium and the Roman Primacy".

Cithakan:Patriark Konstantinopel