Sujeonggwa ya iku jinis ombenan tradhisional kas Koréa kang digawé saka woh kesemek lan digaringaké lan diombenkaro sari jahe, kayu legi, madu lan gula.[1][2] Lumrahé istilah sujeonggwa dienggo kanggo pirang-pirang jinis ombenan sari woh liyané.[1] Sujeonggwa dadi ombenan entheng kang akèh disenengi déning wong Koréa saliyané sikhye kang biyasa disuguhake nalika wis adhem ing riyaya Seollal (taun anyar Imlek).[1] Prosès gawéne sujeonggwa aya iku kanthi nggodhog bahan woh-wohan lan pemanis lan sawisé ranpung, godhogan mau bakal diwènèhi kethokan kayu legi lan jahe kanggo nambahi rasa.[1] Kayu legi lan jahe ditambahake ing pungkasan amarga yèn digodhog bebarengan rasané bakal ilang.[1] Sujeonggwa bakal adhemake lan disuguhake bareng kacang cemara, es batu lan woh kesemek garing (gotgam).[1]

Sujeonggwa

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 97–98. ISBN 89-8546-98-1 Check |isbn= value: length (help).
  2. Sujeonggwa, kbs. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.