Wong Indian

(Kaelih saka Suku Indian)
suku Indian

Wong Indian iku wong asli ing Amérika kang saiki ana kang urip ing laladan réservasi lan ana kang urip nyampur karo wong-wong modhéren. Asal mula jeneng Wong Indian iku amarga Colombus salah pangertèn. Colombus ngertiné Amérika iku India, dadi wong kang ketemu diarani Indian kang artiné wong India. Nanging Colombus salah, amarga bawana kang tinemu iku anyar.

Sajarah Wong IndianBesut

Jinis Wong IndianBesut

Cara Uripe Wong IndianBesut

Prabawa Wong IndianBesut

Wong Indian kang asli saka dharatan Amérika mesthi duwé prabawa ing kauripan Amérika. prabawa-prabawa suku Indian ing kauripan iku antarané lamabang nagara Amérikah Sarékat, aran-aran praja, budaya Thanksgiving kang mung ana ing Amérika, jeneng-jeneng tim ulah raga kang lumrahé dijupuk saka basa Indian lan jeneng-jeneng alutsista militér kaya ta hélikopter kang jenengé dijupuk saka basa Indian.

Aran nagara PéranganBesut

Suku Indian iku duwé prabawa kang gedhé kanggo Amérikah Sarékat, akèh jeneng praja kang dijupuk saka basa Indian. Tuladhané ya iku:

Saka basa Suku Indian Aleut

Saka basa suku Indian O'odham

Saka basa suku Indian Quapaw

Saka basa suku Indian (Quinnehtukqut)

Saka basa suku Indian Algonquin

Tegesé “Tanahe wong Indian”

Saka Kali Iowa, Suku Indian Ioway

Saka basa suku Indian Sioux kang artiné “wong saka angin kidul”

Saka basa suku Indian Iroquoian “Ken-tah-ten”

Saka basa suku Indian Massachusett

Saka basa suku Indian "Michigana" kang artiné “tlaga gedhé”

Saka basa suku Indian Dakota

Saka basa suku Indian Oto

Saka suku Indian Sioux

Saka basa suku Cherokee

Saka basa Indian kang artiné kanca

saka basa suku Indian Utekang artiné wong gunung

Saka basa suku Inidan Delaware

Delengen ugaBesut

Pranala njabaBesut