Tuduhaké menu pokok
an-Nasr
النصر
Gambar:An-Nasr.png
Informasi
Makna Pitulungan
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 110
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 3 ayat

Surah An-Nasr (basa Arab:النصر) punika surah ka-110 salabetipun al-Qur'an. Surah punika kapérang saking 3 ayat lan kalebet surah Madaniyah. An Nasr ateges "Pitulungan", nami surah punika wonten kaitanipun kaliyan topik surah punika inggih punika janji manawi pitulungan Allah bakal rawuh lan Islam bakal pikantuk kamenangan.

Isi

Sesambungan kaliyan surah Al-LahabBesut

Surah An-Nasr medharaken perkawis kamenangan ingkang dipunpikantuk Muhammad lan pengikut-pengikutipun, éwadéné surat Al Lahab medharaken perkawis kebinasaan lan siksa ingkang bakal dipuntandhang déning Abu Lahab lan garwanipun minangka tiyang-tiyang ingkang nentang Nabi.

TèksBesut

Alih aksaraBesut

bismilaahir rahmaanir rahiim
idza jaa an-nasrullaahi wal fat-h
wa ra aitan naasa yadkhuluuna fii diini laahi atwaja
fasabih bihamdi rabika wastafirh
innahu kana tawwaba

JarwanipunBesut

  1. Nalika pitulunge Allah lan kemenangan wis teka (karebute Makkah).
  2. Sira deleng manungsa panthan-panthan padha mlebu Islam agamaning Allah.
  3. Mulane sir nyebuta Maha Suci kelawan muji ing Pangeranira. Satemene Allah itu kapareng banget ngapura dosa.[1]

Cathetan sikilBesut

  1. Kajarwakaken kanthi midhangetaken Tapsir Kuran Suci Basa Jawi anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan.

Pranala njawiBesut


Surat Sadurungė:
Surat Al Kaafiruun
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Lahab
Surat 110