Kurès
قُرَيْشٍ
Quraish.png
Informasi
Makna Suku Kurès
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 106
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 4 ayat

Surat Kurès (basa Arab:قُرَيْشٍ, "Bani Kurès") iku surat angka 106 sajeroning al-Qur'an. Surat iki dumadi saka 4 ayat lan kagolong surat Makkiyah. Tembung Kurès tegesé kaum Kurès ya iku kaum(suku) kang olèh kapercayan njaga Ka'bah. Pokok isi surat iki nerangaké kauripan wong Kurès sarta kuwajiban kang kuduné diayahi.

Ayat[1].Besut

بِسۡمِ اللّٰہِ الرَّحۡمٰنِ الرَّحِیۡمِ

  1. لِاِیۡلٰفِ قُرَیۡشٍ
  1. اٖلٰفِہِمۡ رِحۡلَۃَ الشِّتَآءِ وَ الصَّیۡفِ
  1. فَلۡیَعۡبُدُوۡا رَبَّ ہٰذَا الۡبَیۡتِ
  1. الَّذِیۡۤ اَطۡعَمَہُمۡ مِّنۡ جُوۡعٍ ۙ وَّ اٰمَنَہُمۡ مِّنۡ خَوۡفٍ

AsbabunnudzulBesut

Kaum Kurès yakui kaum kang seneng pista, lunga-lunga, tuku-tuku lan seneng-seneng. Kaum Kurès wes diwènèhi rahmat Allah karo didadèkaké kotane panggon ngibadah teka jaman Rasulullah Ibrahim (A.S.) (yakui Makkah). nanging Kaum Kurès luwih akèh lunga-lunga ning saben mangsa lan ngenteke kayane kanggo hal seng ora magunani lan ngelaleake dhèwèké kanggo ngobadah marang Allah Subhanahu wa Ta’ala.

TransliterasiBesut

  1. li-iilaafi quraysyin
  2. iilaafihim rihlata alsysyitaa-i waash-shayfi
  3. falya'buduu rabba haadzaa albayti
  4. alladzii ath'amahum min juu'in waaamanahum min khawfin

Jarwané [2]Besut

  1. Amarga kabiasaan wong-wong Kurès,
  2. (ya iku) kabiasaan lelungan ing mangsa adhem lan mangsa panas
  3. Mula kuduné wong-wong iku manembah marang Tuhan kang gadhah omah iki (Ka'bah).
  4. kang wis maringi panganan kanggo ngilangaké ngelih lan ngamanaké saka kawedèn.

RujukanBesut

Pranala njabaBesut


Surat Sadurungė:
Surat Al Fiil
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Maa’uun
Surat 106