Tuduhaké menu pokok

Taman Nasional Lorentz iku siji taman nasional kang dumunung ing Provinsi Papua, Indonésia, sadurungé dienal minangka Irian Jaya, utawa Irian Barat. Kanthi jembar wewengkon 25,056 km² (9,674 mi²), taman iki minangka taman nasional kang gedhé dhéwé ing Asia Kidul-wétan. Ing taun 1999 Lorentz diumumaké minangka siji Situs Warisan Donya déning UNESCO.

Sana Warisan Donya UNESCO
Lorentz National Park
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
JinisNatural
Wewatonviii, ix, x
Rujukan955
Tlatah UNESCOAsia-Pacific
Sujarah prasasti
Prasasti1999 (Sési 23rd)
Lorentz National Park
IUCN kategori II (taman nasional)
Puncakjaya.jpg
PernahPapua Province, Indonésia
Laladan25,056 km²
Dikukuhaké1997

Minangka sawiji conto kang pinunjul bab karagaman hayati saka New Guinea, Lorentz dadi salah siji Taman Nasional kang paling akèh rupa ekologiné, ing donya. Taman iki minangka siji-sijiné konsèrvasi alam ing region Asia Pasifik kang ngandhut rangkéan ékosistem kang pepak, wiwit saka tlatah segara, alas bakau, alas pasang-surut lan rawa banyu tawa, alas udan dhataran cendhèk lan gunung, tlatah ékosistem pagunungan, lan lèlèhan ès (glacier) katulistiwa. Ing elevasi 4884 mèter, Puncak Jaya (sadurungé dikenal minangka Carstensz Pyramid) iku pucuk gunung kang paling dhuwur antara Himalaya lan Andes.

Wacan terusanBesut

Pranala njabaBesut