Tani iku wong sing pagawéané mbudidaya tuwuhan, kaya ta pari, kembang, lan woh-wohan. Lumrahé ing Tanah Jawa, wong tani iku nandur pari. Tani uga iso ing segara, kaya nandur rumput laut.

Tani ing Kamboja.
Tani ing Jambiani lagi panen rumput laut

Paguyuban taniBesut

Tani kang misuwurBesut