Tuduhaké menu pokok

Tanri Abeng (lair ing Selayar, Sulawesi Kidul, 7 Maret 1942; umur 77 taun) inggih punika salah satunggalipun pangusha saking Indonésia.[1][2] Panjenenganipun naté dados Mantri Nagara Pandayagunaan BUMN saking 25 Mèi ngantos dumugi 13 Oktober 1999.[1][2]

Tanri Abeng
Tanri abeng.jpg
Tanri Abeng
[[Mantri Nagara Badan Usaha Milik Nagara Republik Indonesia]] 1
Linggih
16 Maret 1998 – 21 Mèi 1998
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéTidak ada
Linggih
23 Mèi 1998 – 26 Oktober 1999
PrésidhènBaharuddin Jusuf Habibie
Kang sawiséLaksamana Sukardi
Rerincèn dhiri
Lair (1942-03-07) Maret 7, 1942 (umur 77)
Jepang Selayar, Sulawesi Selatan, Masa Pendudukan Jepang
BangsaIndonesia
AlmamaterIPB Bogor
AgamaIslam

Panjenenganipun miyos saking kulawargi ingkang kekirangan.[1][2] Nanging panjenenganipun gadhah tegad lan gegayuhan ingkang ageng.[1] Panjenenganipun tansah sinau kanthi kentheng, lan nyambi pados arta kanggé mbiyantu pagesangan ing saben dintenipun.[1] Panjenenganipun gadhah tekad boten pegat ing kaprayitnan (optimistis).[1] Gegayuhanipun ingkang ageng punika ndadosaken panjenenganipun kapilih dados mahasiswa program tuker-tukeran pelajar American Field Service.[1] Salajengipun Tanri nglajengaken kuliyah ing Universitas Hasanudin lan nyambi nyambut damel ing perusahaan eksportir lan mucal basa Inggris ing salah satunggalipun SMA.[1] Nalika taksih mahasiswa panjenenganipun pikantuk beasiswa kanggé mendhet gelar Master of Business Administration (MBA) saking Universitas Negeri New York Amérikah Sarékat.[1]

Kariéripun tansah minggah sasampunipun lulus MBA, nalika tumut kaliyan Union Carbide.[1] Dipunwiwiti saking management trainee ing Amérikah Sarékat, Tanri kanthi wekdal ingkang langkung cekak (yuswanipun nembé 29 taun) sampun dados dhirektur urusan arta lan sekretaris ing perusahaan wau.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k Biografi Tanri Abeng dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  2. a b c About Tanri Abeng dipunundhuh tanggal 7 September 2011)

Pranala njawiBesut

About Tanri Abeng