Tenggorokan

Sajeroning anatomi, tenggorokan utawa tenggorok ikuh péranganing gulu sing dumadi saka faring lan laring. Tenggorok duwé selaput otot sing dijenengaké epiglottis sing fungsiné misahaké esofagus saka trakea lan nyegah panganan lan ombènan mlebu ing saluran napas. Tenggorok iku dumadi saka 2 pérangan:

  1. Dalan panganan (kerongkongan): Orofaring, hipofaring lan esofagus
  2. Dalan napas (tenggorok): Faring, laring lan trakea
Tenggorokan
Throat Diagram.png
Tenggorokan manungsa.
Medical X-Ray imaging EJE04 nevit.jpg
Gambar sinar-X nuduhake tenggorokan, katon minangka pita peteng ing sisih ngarepe balung mburi.
Rincian
Pengenal
Latingula
jugulum
FMA228738
Terminologi anatomi