Thiago Emiliano da Silva, atawa mung ditepang jenengé Thiago Silva (lair 22 Sèptèmber 1984; umur 36 taun), ya iku salahsiji juru main bal-balan teka Brasil sing main kanggo klub Ligue 1, Paris Saint-Germain F.C.. Pamain sing posisiné dadi bèg kuwi karir klubé diwiwiti teka EC Juventude, banjur pindah nang Fluminense FC, sawisé kuwi nang AC Milan, lan akhiré nang Paris Saint-Germain FC.[3] Piyambaké uga dadi bagiané Brasil wiwit taun 2008. Piyambaké tau main kanggo Brasil ndhik Piala Dunia 2014. Thiago Silva kuwi salahsiji juru main bal-balan teka Brasil sing uripé apik ndhik njero utawa njaba lapangan.

Thiago Silva
20141118 1838 AUTBRA 4935.jpg
Thiago Silva wektu pemanasan sadurungé main kanggo Brazil taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Thiago Emiliano da Silva[1]
Tanggal lair (1984-09-22) 22 Sèptèmber 1984 (umur 36)
Papan lair Rio de Janeiro, Brazil
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)[2]
Posisi main Centre back
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 2
Karir nom
1998–2000 Fluminense
2000–2001 Barcelona
2001–2002 Fluminense
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2002–2003 RS Futebol 25 (2)
2003–2004 Juventude 28 (3)
2004–2005 Porto B 14 (5)
2005–2006 Dynamo Moscow 0 (0)
2006–2008 Fluminense 81 (6)
2009–2012 Milan 93 (5)
2012–2020 Paris Saint-Germain 106 (5)
2020-saiki Chelsea
Tim nasional
2008–2012 Brazil Olympic 8 (0)
2008– Brazil 59 (4)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 02 Sèptèmber 2020.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 25 March 2016

Piyambaké tau ngerasakné juwara FIFA Confederations Cup karo Brasil taun 2009 lan 2013. Juwara Ligue 1, Trophée des Champions, Coupe de France, lan Coupe de la Ligue karo Paris Saint-Germain FC. Ndèk tim AC Milan piyambaké uga tau ngerasakné juwara, ya iku juwara Serie A lan Italian Super Coppa.

Cathetan sukuBesut

  1. "2014 FIFA World Cup List of Players" (PDF). FIFA. 11 June 2014. p. 6. Retrieved 10 July 2014.
  2. "Thiago Silva".
  3. "Paris Saint-Germain complete €42m signing of Thiago Silva from AC Milan". Goal.com. 14 July 2012. Retrieved 14 July 2012.