Tjipto Mangoenkoesoemo

(Kaelih saka Tjipto Mangunkusumo)

Dr. Tjipto Mangunkusumo (Jawa: ꦕꦶꦥ꧀ꦠꦩꦔꦸꦤ꧀ꦏꦸꦱꦸꦩ) punika satunggiling tokoh perjuangan kamardikan Indonésia. Piyambakipun kalih Douwes Dekker lan Ki Hajar Dewantara ngadegaken Parté Indonésia (Indische Partij) ing 1912. Ing 1913 sadaya padha dipunasingaken déning pamarénntah kolonial.

Dr. Tjipto Mangoenkoesoemo

Babad sliraBesut

Miyos: Pecangakan, Ambarawa, 1886
Séda: Jakarta, 8 Maret 1943
Pasaréyan: TMP Watuceper - Ambarawa

Pranala njawiBesut