Tlaga Ontario (Prancis: Lac Ontario) iku salah siji saka limang tlaga gedhé ing Amérika Lor. Tlaga iki wewatesan ing sisih lor lan kidul-kulon karo Provinsi Ontario, Kanadha, lan ing sisih kidul karo praja New York. Ontario, minangka provinsi ing Kanada kang padhet dhéwé déning kang ndunungi, didadèkaké jeneng tlaga iki. Sajeroning basa Wyandot (Huron), ontarío tegesé “tlaga mawa banyu gilar-gilar”.

Tlaga Ontario
Wave in Lake Ontario.jpg
Looking east across Lake Ontario to Toronto
Lake-Ontario.svg
Lake Ontario and the other Great Lakes
PernahNorth America
GolonganGreat Lakes
Koordhinat43°42′N 77°54′W / 43.7°N 77.9°W / 43.7; -77.9Koordhinat: 43°42′N 77°54′W / 43.7°N 77.9°W / 43.7; -77.9
Jinis tlagaGlacial
Arus mlebu kang pokokNiagara River
Arus metu kang pokokSt. Lawrence River
Ambané tlatah kang kailèn banyu24,720 sq mi (64,000 km2)[1]
Negara United States
Canada
Ujur193 mi (311 km)[2]
Alang kang gedhé dhéwé53 mi (85 km)[2]
Amba7,340 sq mi (19,000 km2)[1]
Rata-rata jero283 ft (86 m)[2][3]
Kang jero dhéwé802 ft (244 m)[2][3]
Isi393 cu mi (1,640 km3)[2]
Suwéné banyu ing siklus6 years
Dawané pasisir1634 mi (1,020 km) plus 78 mi (126 km) for islands[4]
Dhuwuré saka lemah243 ft (74 m)[2]
PadunungToronto, Ontario
Hamilton, Ontario
Rochester, New York
References[3]
1 Dawané durung bisa kaukur kanthi akurat.

RéferènsiBesut

  1. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng EPAphysical
  2. a b c d e f Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng EPA
  3. a b c Wright 2006, k. 64.
  4. Shorelines of the Great Lakes Archived April 5, 2015, at the Wayback Machine.

Pranala njabaBesut