Tobu Railway

Tobu Railway Co., Ltd. (東武鉄道株式会社 Tōbu Tetsudō kabushiki gaisha?) yaiku perusahaan sepur komuter Jepang lan perusahaan induk keiretsu ing Tokyo Raya uga minangka operator antarkota lan regional ing wilayah Kanto.[1] Ora kalebu perusahaan Japan Railways Group, sistem rel Tobu kang dawane 463.3 km (287.9 mi) iku sing paling dawa nomer loro ing Jepang sawisé Kintetsu. Nglayani bagean gedhe saka Prefektur Saitama, Prefektur Gunma lan Prefektur Tochigi, uga sisih lor Tokyo lan sisih kulon Prefektur Chiba.

Tobu Railway Co., Ltd.
Jeneng asli
東武鉄道株式会社
Jeneng romanisasi
Tōbu Tetsudō kabushiki gaisha
Publik KK
Kadagangaké minangka
IndhustriSepur-fokus konglomerat
DiyasaNovember 1897
Kantor gedhé2-18-12 Oshiage, Sumida-ku, Tokyo[1], Jepang
Tlatah lumadi
Tokyo, Saitama, Chiba, Gunma, Tochigi
Sana jaringanwww.tobu.co.jp

Grup Tobu uga melu transportasi dalan (bus/taksi), real estat, lan ritel. Iku minangka pemilik Tokyo Skytree, menara paling dhuwur ing donya. Perusahaan iki minangka anggota Mizuho Financial Group, sawijining grup finansial (keiretsu) lan salah sawijining perusahaan paling gedhe ing donya.

Jeneng "Tobu" dibentuk saka kanji kanggo wétan () lan Musashi (蔵), wilayah wiwitan sing dilayani.

Jaringan sepurBesut

 
Diagram jaringan Tobu, nuduhake jalur utama ing sisih tengen lan Jalur Tojo ing sisih kiwa ngisor

Tobu nduweni rong jaringan terisolasi sing disambungake dening Chichibu Railway kanggo ngangkut gerbonge.

Jaringan Jalur Utama Tobu nduweni topologi tree wiwit ing Asakusa Tokyo, karo Jalur Isesaki minangka bagasi, lan Jalur Tobu Kameido, Jalur Daishi, Jalur Tobu Urban Park, Jalur Tobu Sano, Jalur Koizumi, Jalur Tobu Kiryu, lan Jalur Nikkō mbentuk cabang, karo cabang liyane menyang Jalur Tobu Utsunomiya lan Jalur Tobu Kinugawa. Iki nawakake layanan ekspres winates sing dituku kanthi biaya tambahan saka Tokyo menyang Nikkō lan Kinugawa.

Jalur Tojo mlaku lor kulon saka Ikebukuro ing Tokyo menyang tengah lan kulon Prefektur Saitama. Sawijining cabang, Jalur Ogose, mlaku menyang Ogose saka Sakado.

Terminal Tobu ing Tokyo ana ing Asakusa (Layanan ekspres Jalur Utama), Oshiage (bagean gedhe layanan Jalur Utama liyane) lan Ikebukuro (Jalur Tojo). Jalur Skytree lan Isesaki makaryakke bareng karo Jalur Tokyo Metro Hibiya, Jalur Tokyo Metro Hanzomon lan Jalur Tokyu Den-en-toshi kanggo nglayani Tokyo tengah, kidul-kulon lan Prefektur Kanagawa, sauntara Jalur Tojo makaryakke karo Jalur Tokyo Metro Fukutoshin, Jalur Tokyo Metro Yurakucho, Jalur Tokyu Toyoko lan Jalur Minatomirai kanggo nglayani Tokyo tengah lan kidul-kulon lan Prefektur Kanagawa.

Jalur UtamaBesut

Jeneng Simbol Stasiun Dawa
Jalur Skytree   AsakusaTōbu-Dōbutsu-Kōen 41.0 km (25.5 mi)
Jalur Kameido HikifuneKameido 3.4 km (2.1 mi)
Jalur Daishi NishiaraiDaishimae 1.0 km (0.62 mi)
Jalur Isesaki   Tōbu-Dōbutsu-KōenIsesaki 75.1 km (46.7 mi)
Jalur Sano TatebayashiKuzū 22.1 km (13.7 mi)
Jalur Koizumi TatebayashiNishi-Koizumi, ŌtaHigashi-Koizumi 12.0 km (7.5 mi)
Jalur Kiryū ŌtaAkagi 20.3 km (12.6 mi)
Jalur Nikkō   Tōbu-Dōbutsu-KōenTōbu Nikkō 94.5 km (58.7 mi)
Jalur Utsunomiya Shin-TochigiTōbu Utsunomiya 24.3 km (15.1 mi)
Jalur Kinugawa Shimo-ImaichiShin-Fujiwara 6.2 km (3.9 mi)
Jalur Urban Park (biyen Jalur Noda)   ŌmiyaKasukabeFunabashi 62.7 km (39.0 mi)

Jalur Tobu TojoBesut

Jeneng Simbol Stasiun Dawa
Jalur Tojo   IkebukuroYorii 75.0 km (46.6 mi)
Jalur Ogose SakadoOgose 10.9 km (6.8 mi)

RujukanBesut

  1. a b "会社概要". 東武鉄道. Dibukak ing 2021-07-30.

Pranala njabaBesut