Préfèktur Gunma

(Kaelih saka Prefektur Gunma)

Prefektur Gunma (群馬県 Gunma-ken?) inggih punika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Kanto, Pulo Honshu, Jepang[1][2]. Kutha krajan prefektur punika Maebashi.

Prefektu Gunma, Jepang
Prefektu Gunma, Jepang


Gunma Prefecture
群馬県
Prefecture
Trankripsi Japanese
 • Japanese群馬県
 • RōmajiGunma-ken
Gendéra Gunma Prefecture
Gendéra
Official logo of Gunma Prefecture
Symbol
Location of Gunma Prefecture
CountryJapan
RegionKantō
IslandHonshu
CapitalMaebashi
SubdivisionsDistricts: 7, Municipalities: 35
Pamaréntahan
 • GovernorIchita Yamamoto
Laladan
 • Gunggung6.362,28 km2 (245,649 sq mi)
 • Urut laladan21st
Cacah warga (October 1, 2019)
 • Gunggung1.937.626
 • Urut pepadhet18th
 • Pepadhet3,0/km2 (7,9/sq mi)
Kodhe ISO 3166JP-10
Situs wèbwww.pref.gunma.jp Cithakan:Infobox region symbols

SajarahBesut

Kala rumiyin, Gunma punika kagabung kaliyan Tochigi lan dipunsebat Provinsi Kenu. Provinsi punika lajeng dipunperang malih dados Kami-kenu (Kenu Atas) lan Shimo-kenu (Kenu Bawah). Kathahipun ing sajarah Jepang, Gunma langkung kawéntar minangka Provinsi Kozuke.

GéografiBesut

Gunma kalebet prefektur paling baratlaut ing Kanto. Ing Gunma kathah pagunungan ing sisih lèr kanthi populasi langkung konsèntrasi dhateng pérangan kidul ingkang madep Prefektur Saitama. Prefektur punika gadhah iklim ingkang adhem langkung sami kados Wewengkon Hokuriku tinimbang dhataran andhap Kanto. Wujuding wewengkon Gunma punika kados manuk bangau ingkang nembé mabur (Jomo Karuta).

Kutha-kuthaBesut

Kutha alit lan désaBesut

Wonten sapérangan kutha alit lan désa ing Gunma miturut distrik.

PanggabunganBesut

Pawiyaran NumataBesut

Nalika tanggal 13 Fèbruari 2005, désa-désa ingkang rumiyinipun mawi nama Shirasawa lan Tone saking Distrik Tone kagabung dados pawiyaran kutha Numata.

Pawiyaran IsesakiBesut

Tanggal 1 Januari 2005, kutha-kutha alit ingkang rumiyinipun mawi nama Akabori lan Sakai ugi désa ingkang kala rumiyin gadhah nama Azuma saking Distrik Sawa kagabung dados pawiyaran kutha Isesaki.

Pawiyaran MaebashiBesut

Ing tanggal 5 Dhésèmber 2004, kutha alit ingkang rumiyin anama Ogo ugi désa-désa anama Kasukawa lan Miyagi saking Distrik Seta kagabung dados pawiyaran kutha Maebashi.

ÉkonomiBesut

Industri modern Gunma kados ta piranti transportasi lan elektronik kanthi pusatipun wonten ing Maebashi lan wonten ing wewengkon wétan ingkang langkung caket kaliyan Tokyo. Ing Gunma punika kathah indhustri tradhisional kados sutra lan tetanèn.

DhémografiBesut

KabudayaanBesut

PariwisataBesut

Kathah papan wonten ing Gunma ingkang kawéntar minangka Onsen padusan toya panas. Pariwisata sanèsipun punika aréna ski ing aréa pagunungan[3][4].

Simbol PrefekturBesut

Simbol Prefektur punika kanji saking tembung 'Gunma' dipunubengi déning tigang gunung minangka simbol tigang gunung utami ing Prefektur Gunma: Gunung Haruna, Gunung Akagi, lan Gunung Myogi.

SanèsipunBesut

Serial manga/anime balapan Initial D ngginakaken papan ing Prefektur Gunma.

Cathetan sukuBesut

  1. Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 22 Fèbruari 2013)
  2. Geografi Jepang, (dipunakses tanggal 22 Fèbruari 2013)
  3. Laladan Kanto, (dipunakses tanggal 22 Fèbruari 2013)
  4. Jepang, (dipunakses tanggal 22 Fèbruari 2013)

Pranala njawiBesut

Cithakan:Gunma