Tuduhaké menu pokok

Kapercayan totemisme iku kapercayan marang kewan kang dipercaya nduweni daya kang linuwih. Kapercayan iki dianggep asas kapercayan agama nalika wiwitané manungsa primitif. Kapercayan totemisme percaya yèn kewan tartamtu, nduwé jiwa lan daya linuwih kang kudu dikurmati supaya jiwa mau ora ngganggu manungsa lan isa bebantu manungsa. kewan-kewan totem dipercaya minangka wahanane utawa kendaraan Dewa kang kudu dikurmati lan duwe daya kaya Dewane. Bisa dadi, roh kewan totem mau mbiyantu manungsa ing pranatan padinan..

Ana uga kang percaya yèn kewan kuwi asil saka reinkarnasi utawa tumimbal lair menungsa sing wis mati, upamané ing Nias lan ing kapercayan tradhisional liyane.

Isi

Totemisme ing IndonésiaBesut

Kapercayan totemisme kuwi lebur karo kapercayan animisme lan dinamisme kang wis dadi sinkretis karo kapercayan tradhisional lan kapercayan manca kang mlebu ing Indonesia.

Tuladhane Kewan-kewan TotemBesut

Kewan-kewan kang dipercaya kalebu kewan Totem yaiku:

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut