Toyota Vios

Toyota Vios inggih punika mobil sédan alit ingkang dipundamel déning Toyota Motor Thailand kanggé dipunsadé ing wewengkon Asia Kidul Wétan.[1] Vios ugi dipundamel lan dipunsadé ing Cina.[1] Vios ngginakaken platform P ingkang énggal ingkang sami kaliyan Vitz/Yaris, lan Echo/Platz.[1] Kados mobil alit saking Toyota ingkang sanèsipun ingkang ngginakaken platform ingkang sami, Vios ugi gadhah dashboard kanthi instrument ing sisih tengahipun.[1]

Toyota Vios
2007 Toyota Vios
ManufacturerToyota Motor Company
UtawaToyota Yaris
Prodhuksi2003–present
PerakitanChachoengsao, Thailand
Sing ndhisikiToyota Soluna
KlasSubcompact car
Jinis bodi4-door Sedan
Sing kagandhèngToyota Platz/Echo (2003–2007)
Toyota Belta/Yaris (2007–)

KaunggulanipunBesut

Toyota Vios gadhah performa mesin 1 NZ-FE 1.5 Liter 16 Valves DOHC kanyhi téknologi VVT-i (Variable Valve Timing – intelligent) ngasilaken akselerasi lan tenaga ingkang saé sanget kanthi konsumsi bahan bakar ingkang efisien lan ramah lingkungan.[2] Toyota Vios ugi gadhah modhel ingkang dinamis lan simpel ndhèrèk trend sapunika ingkang moderen lan stylish.[2] Modhél lampu ingkang ngginakaken téknologi HID (High Intensity Discharge) kanggé pepadhahang ingkang optimal. Mobil punika ugi gadhah modhel kabin ingkang stylish lan moderen sarta jembar saéngga saged damel penumpangipun betah.[2] Toyota Vios ugi dipunjangkepi kanthi ruang wingking ingkang mbetahi lan jembar.[2] Mobil punika dipunjangkepi kaliyan vitus kaslametan ingkang jangkep kanthi tèknologi énggal saéngga aman anggènipun nganggé mobil punika.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d Toyota Vios dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)
  2. a b c d e intelligent performance dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)

Pranala njawiBesut

Cithakan:Mobil Toyota