Tuduhaké menu pokok

Trieste iku siji kutha kanthi kang ndunungi 210.000 jiwa ing Italia, minangka kutha krajan laladan (utawa karan uga regione sajeroning basa Italia) Friuli-Venezia Giulia.

Trieste
Komune
Comune di Trieste
A collage of Trieste showing the Piazza Unità d'Italia (formerly known as Piazza Grande; top left), the Castello Miramare, the Teatro Giuseppe Verdi and the Trieste Stock Exchange
A collage of Trieste showing the Piazza Unità d'Italia (formerly known as Piazza Grande; top left), the Castello Miramare, the Teatro Giuseppe Verdi and the Trieste Stock Exchange
Coat of arms of Trieste
Coat of arms
Nagara  Italia
Wewengkon administratif Friuli-Venezia Giulia
Provinsi Trieste (TS)
Frazioni Banne (Bani), Barcola (Barkovlje), Basovizza (Bazovica), Borgo San Nazario, Cattinara (Katinara), Conconello (Ferlugi), Contovello (Kontovel), Grignano (Grljan), Gropada (Gropada), Longera (Lonjer), Miramare (Miramar), Opicina (Opčine), Padriciano (Padriče), Prosecco (Prosek), Santa Croce (Križ), Servola (Škedenj), Trebiciano (Trebče), Trieste (Trst)
Pamaréntahan
 • Mayor Roberto Dipiazza (Forza Italia)
Laladan
 • Gunggung 84 km2 (32 sq mi)
Élepasi 2 m (7 ft)
Cacah warga (30 April 2009)
 • Gunggung 205.374
 • Pepadhet 2,400/km2 (6,300/sq mi)
Demonym(s) Triestini
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 34100
Kodhe tilpun 040
Santo Pelindung San Giusto
-Dina 3 November
Situs wèb Situs jaringan resmi

SajarahBesut

Ing jaman kuna (abad kaping 2 SM), Trieste minangka koloni Romawi kanthi jeneng Tergeste (sajeroning basa Latin). Laladan iki dadi sugih nalika ana ing angisoré bangsa Romawi lan sawisé ambruké Kakaisaran Romawi Kulon lan Bizantium nganti taun 788 Masèhi. Ing abad kaping 12 dadi siji kutha mardika lan sawetara abad pertempuran nglawan pergolakan Venezia, Trieste diprotèksi déning Austria nganti abad kaping 17.

BoraBesut

Bora ikunjenengangin khas Trieste. Angin iki milir rikat banget. Kacepetan angin iki bisa ngancik 50 mèter per dhetik.

Bal-balanBesut

Triestina ikuklub bal-balansing markasé dumunung ing kutha Trieste. SaikiTriestina main ing Seri B Liga Italia.

GladriBesut

Pranala njabaBesut