True at First Light ya iku novel fiksi abasa Inggris déning Ernest Hemingway. Novel iki dibabar pisanan taun 1999 déning Scribner. True at First Light dibesut déning anaké Hemingway, Patrick Hemingway, kanggo mèngèti 100 tahun kelairané Ernest Hemingway. [1] Kombinasi saka autobiografi lan fiksi, buku kasebut dibukak nalika kanca cedhaké, Pop, pamburu sing misuwur, ninggalaké Ernest ing kemah safari lan kabar ana kemungkinan serangan saka suku-suku sing padha musuhan. Drama kasebut terus berkembang nalika bojoné, Mary, ngoyak singa ireng sing dadi obsesiné. Nuduhaké gambaran kekarepan manungsa kanthi humor sing cetha, Hemingway bisa nggambaraké semangat kanggo mburu pertandhingan gedhé lan kaéndahan sing ora bisa ditandingi - dhataran ijo sing ditutupi kabut abu-abu, zébra lan kidang ing pucuking surup, uga endahé bengi sing adhem. Liwat buku kasebut, Hemingway nudhaké bagéan sing luwih filosofis sajroné hubungané karo panulis liyané, utamané D. H. Lawrence lan George Orwell. Dhèwèké nulis babagan kafé ing Paris, alas Michigan, lan kekancané karo priya lokal.[2]

True at First Light
PanganggitErnest Hemingway
BasaInggris
GènreNovèl
PangecapanScribner
Kala babar
1999
Jinis saranaCithak

Ernest Miller Hemingway minangka penulis lan wartawan Amérika. Gaya ékonomis lan gampang dingertèni duwé pengaruh kang kuwat ing fiksi abad kaping-20. Dene petualangané lan citrané dadi pengaruh kanggo generasi sabanjuré. Hemingway ngasilaké paling akèh karyané ing antarané taun 1920-an lan pertengahan taun 1950, lan menangaké Hadiah Nobel Sastra ing taun 1954. Dhèwèké nerbitaké pitung novel, enem koleksi crita cekak lan rong karya non fiksi. Telung novel, papat koleksi crita cekak lan telung karya non fiksi diterbitaké kanthi cepet. akéh saka karya-karyané kasebut kang dianggep dadi sastra klasik Amérika. [3]

Ora suwé sawise nerbitaké The Old Man and the Sea ing taun 1952, Hemingway lunga safari menyang Afrika, ing ngendi dhèwèké mati ing tabrakan rong pesawat pesawat sing nyebabaké dhèwèké lara sajroné urip. Hemingway dadi pendhudhuk permanén ing Key West, Florida, lan Kuba sajroné taun 1930-an lan 1940an, nanging ing taun 1959 dhèwèké pindhah saka Kuba menyang Ketchum, Idaho, ing ngendi dhèwèké bunuh diri ing musim panas taun 1961. [4]

KontèksBesut

Novel iki minangka produk suntingan akumulasi saka naskah sing durung rampung sing ditulis déning Ernest Hemingway ing pertengahan taun 1950an. Sengaja ora digawé rampung lan ora diterbitaké nalika Hemingway mati ing taun 1961. True at First Light minangka "Kitab Afrika" (amarga wis suwé diarani para ilmuwan) diowahi déning putra panulis, Patrick Hemingway, diwènèhi judhul saiki True at First Light, lan diterbitaké minangka landasan dhasar kanggo prayaan satus taun laire Hemingway. Apa wae sing ditinggalaké ora cukup diwujudaké amarga naskah kasebut ora jangkep utawa panyuntingan anumerta. Dene masalah sosial tartamtu jelas dibuktekaké: 1) pitakon babagan rasisme lan etnis identitas lan hubungan saka kolonialisme ing Afrika; 2) prekara-prekara babagan manungsa-alam, kalebu macem-macem masalah lingkungan lan pemeriksaan etika; 3) karumitan ana ing perkawinan.

True at First Light minangka karya sing durung rampung, diowahi kanthi akut lan dikethok kanthi dawa tanpa arah panulis. Teknik penulisané Hemingway bisa diowahi nalika versi karya liyané katon, kaya sing bakal kedadéyan ing edisi luwih jangkep. Dene teknik lan gaya panulisané Hemingway tetep konstan sajroné karya-karyané, sawetara pamaca bakal nemokaké ing True at First Light, gaya panulisan ditrapaké kanthi disiplin lan ekonomis. Anggoné nulis, Hemingway njlentrehaké kanthi jelas lan efektif babagan prekara-prekara tartamtu (kayata, Agama). Pamaca kanthi mangkono bisa nyimpulaké yen dhèwèké wis ninggalaké "téori gunung es", manawa dhèwèké mutusaké kanggo nyelehaké teori ing permukaan teks tinimbang ngidini motif lan gambar utama muncul ing ngisor permukaan. [5][6]

TemaBesut

Agama

Tema sing ana ing perjalanané Hemingway menyang Afrika ya iku babagan agama. Motif lan gambar agama dadi akéh banget. Survei statistik bagéan penting lan figuratif sing ana hubungané karo agama sing diungkapaké paling ora ana 85 kedadéyan. Lan ana akéh rèfèrènsi "Kelairané Bayi Yesus" lan formulasi liyané, sawetara ana sing serius, sawetara ana sing lucu, nglibataké tembung "Baby Jesus" . Hemingway ujar manawa "kerja kanggo Departemen Perhutanan Gusti, Bayi Yesus." Ana puluhan rèfèrènsi "Bayi Yesus"; lan ana pirang-pirang pitunjuk saka Dewa Gunung Kilimanjaro. Nalika nerbitaké bagean saka naskah iki ing taun 1971-72, agama muncul "bola-bali, asring ing konotasi humor; nanging intiné, iku dudu babagan sing bisa digeguyu."

Nanging "Agama Anyar" Hemingway ing True ing First Light uga ditemokaké. Sawetara panliten kasebut babagan "agama anyar" minangka penolakan kanggo agama Kristen, utawa minangka pemisahan Hemingway saka Katulik, sing ngandhani babagan urip lan pakaryané wiwit konversi dhèwèké menyang Katulik nalika isih remaja. Panliten liyané babagan pitakonan kasebut bisa uga akéh, kanggo ngerténi manawa visi Hemingway babagan Katulik sing ana hubungané karo agama suku bangsa Afrika iku.[7]

AleranBesut

True at First Light ora nduwéni aleran kang kronologis, amarga novel iki awujud novel anékdot. Nanging, carita utamané ya iku babagan Hemingway kang ana ing Kenya nalika taun 1950-an. Patrick Hemingway nyathet ing pambuka bukune yen crita kasebut ditindakaké nalika pemberontakan Mau-Mau, ing ngendi pirang-pirang suku Kenya mbrontak nglawan para penjajah Inggris. Hemingway lan Maryam urip karo suku Kamba; Patrick Hemingway nuduhaké menawa Kamba gabung revolusi sajroné periode kasebut, Hemingway lan Maryam bakal diserang amarga statuse minangka warga Amerika sing sugih.

Aleran kedadéyan utamané nalika pemberontakan ing wulan Desember. Buku kasebut diwiwiti nalika Philip Percival, pamburu kulit putih, metu saka kamp, ndadekaké Ernest supaya nanggung operasi sedina-dinané. Ernest kuwatir amarga kamp kasebut duwé panganan, alkohol lan gaman. Dhèwèké kuwatir yen iki bakal nggawé dhèwèké lan wong liya diserang déning para pemberontak. Dhèwèké diwakili minangka asisten sipir lan ngentekaké dina kanggo ngubengi wilayah kasebut, komunikasi karo suku lokal lan ngawasi properti. Kanca-kancané yaiku rong pengintai Afrika, yaiku Chungo lan Arap Meina.

Sawetara iku, Mary wis nglacak singa kulit ireng lan ngarep-arep ngrampungaké pembunuhan kasebut sadurungé Natal. Ernest kuatir marang Mary, amarga awaké cilik, nanging duwé niat ala, lan dhèwèké wedinan banget. Amarga atiné apik, Ernest ora percaya menawa Mary bakal bisa mateni singa kasebut. Dhèwèké uga nulis babagan perasaan romantis dhèwèké marang wanita lokal sing jenenge Debba, sing karo para pengintai diarani bojo nomer loro. Debba lan warga liya ngajar adat lan tradhisi suku Ernest.

Ing tengah-tengah carita, Mary kasil anggoné mateni singa. Para warga nari-nari kanggo ngrameke kekasilan kasebut. Sajroné wektu kasebut, Mary kudu metu saka kamp kanggo lelungan menyang Nairobi amarga dhèwèké lara disentri lan butuh perawatan medis. Sawise dhèwèké lunga, Ernest mateni macan tutul, lan ana tarian liyané. Sawise Mary bali, pasangan kasebut miwiti plancongan pesawat menyang lembah Kongo. [8] [9]

ParagaBesut

  • Ernest Hemingway minangka narator, dhèwèké seneng guyon nanging uga seneng nyindir.
  • Mary Hemingway, bojoné Ernest Hemingway kang nduwéni ambisi kanggo mateni singa kulit ireng lan dhèwèké kasil anggoné mateni singa kasebut.
  • Pop, kanca kenthele Ernest Hemingway nanging dhèwèké khianat lan ninggalaké Hemingway ing kamp.
  • Debba, wong Afrika kang dadi "bojo keloroné" Ernest Hemingway.
  • Chungo lan Arap Meina, wong Afrika kang dadi pengintai. [10]

PanampaBesut

True at First Light minangka novel kang dadi sastra klasik Amérika. Minangka sastra klasik, novel iki nampa kritik kang manéka warna. Novel iki ngentuki rating 5 saka kritikus, lan 3.5 saka para pamaca ana ing situs bookbrowse. [11]

RujukanBesut

  1. www.publishersweekly.com https://www.publishersweekly.com/978-0-684-84921-8. Dijupuk 2020-01-31.  |title= ora ana utawa kosong (pitulung)
  2. "True at First Light". www.goodreads.com. Dijupuk 2020-01-30. 
  3. "True At First Light Summary". SuperSummary (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-01-30. 
  4. "Ernest Hemingway". Biography (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-01-31. 
  5. "True at First Light Analysis - eNotes.com". eNotes (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-01-31. 
  6. True at First Light Summary (ing basa Inggris). 
  7. "True at First Light Themes - eNotes.com". eNotes (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-01-30. 
  8. "True at First Light Summary - eNotes.com". eNotes (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-01-30. 
  9. Hemingway, Ernest, 1899-1961. (1999). True at first light. New York: Scribner. ISBN 0-684-84921-6. OCLC 40543980. 
  10. True at First Light Summary (ing basa Inggris). 
  11. BookBrowse. "True At First Light by by Ernest Hemingway: Summary and reviews". BookBrowse.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-01-31.