Tuduhaké menu pokok
Low Memorial Library, Universitas Columbia.

Universitas Columbia (basa Inggris Columbia University) inggih punika salah satunggaling universitas swasta ing New York, Amérikah Sarékat.[1] Universitas punika madeg taun 1754 mawi asma King's College.[1] Universitas Columbia ugi kalebet salah satunggaling anggota saking Ivi League. Universitas Columbia gadhah kalih kampus utama.[1] Setunggal ing laladan Morningside Heights, déné ingkang satunggal malih ing Washington Heights.[1] Universitas punika ugi gadhah tiga sekolah tinggi kanggé S1, kalihwelas jurusan pascasarjana, sekolah profèsi, kaliyan sekolah studi lanjutan.[1] Universitas kalebet sedasa universitas paling inggil ing Amérika mawi gunggungipun mahasiswa kirang langkung 6000 tiyang.[2] Jurusan ingkang misuwur mawi lulusan paling saé inggih punika 'Fakultas Kesenian, Bisnis, Sekolah Guru, kaliyan Hukum.[2]

FakultasBesut

Columbia gadhah tiga fakultas sarjana kaliyan kalihwelas fakultas pascasarjana.

SarjanaBesut

  • Sekolah Tinggi Columbia
  • Sekolah Teknik dan Sains Terapan Yayasan Fu
  • School of General Studies

Pasca-SarjanaBesut

  • Sekolah Kedhokteran Gigi
  • Sekolah Kedhokteran dan Bedah
  • Sekolah Bisnis Columbia
  • Sekolah Hukum Columbia
  • Sekolah Jurnalisme Columbia
  • Sekolah Keséhatan Masarakat Mailman
  • Sekolah Pasca-Sarjana Arsitektur, Perencanaan dan Pelsetarian
  • Sekolah Pasca-Sarjana Seni dan Sains
  • School of International and Public Affairs
    • Master of International Affairs (MIA)
    • Master of Public Administration (MPA)
    • Program in Economic Policy Management (PEPM)
    • Executive MPA
    • MPA in Environmental Science and Policy
    • PhD In Suistanable Development
    • Dual Degree Programs
  • Sekolah Perawat
  • Sekolah Pekerja Sosial
  • Sekolah Seni

Lulusan kaliyan pawongan ingkang misuwurBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e Columbia University(dipunundhuh 27 November 2012)
  2. a b Universitas Terbaik di Amerika(dipunundhuh 27 November 2012)

Ugi pirsaniBesut

Pranala njawiBesut