Tuduhaké menu pokok

Républik Vanuatu iku nagara kapuloan ing Samudra Pasifik pérangan kidul. Vanuatu dumunung ing sisih wétan Australia, wétan-lor Kaledonia Anyar, kuloné Fiji lan kidulé Kapuloan Solomon. Nagara iki biyèn diarani Hebrides Anyar ing sajeroning mangsa panjajahan. Vanuatu dumadi saka 83 pulo, loro ing antarané — Matthew lan Hunter — diklaim déning Kaledonia Anyar.

Ripablik blong Vanuatu
Republic of Vanuatu
République du Vanuatu
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Long God Yumi Stanap
(Bislama: "Ing ngarsa Gusti kita madhep")
Antem: Yumi, Yumi, Yumi
Kutha krajan
lan paling gedhé
Port Vila
Basa resmi Bislama, Inggris, Prancis
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 217.718 (173)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$0,69 miliar (182)
 •  Per kapita US$3.297 (123)
Valuta Vatu (VUV)
Zona wektu (UTC+11)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+11)
Kodhé bèl 678
TLD Internèt .vu

Pamérangan administratifBesut

Artikel utama: Provinsi Vanuatu

Vanuatu dipérang dadi 6 provinsi:

Delengen ugBesut

Pranala njabaBesut