Varenye

Varenye utawa varenya (basa Rusia: варенье , Bélarus: варэнне/варэньне , Basa Ukrania: варення ) minangka wadi woh-wohan sing populer, nyebar ing Eropa Wétan ( Ruslan, Ukraina, Bélarus ), uga wilayah Baltik ( Litowenn , Lètlann , Basa Estonia: moos ). Iki digawe kanthi masak woh wohan beri, woh-wohan liyane, utawa sing luwih langka kacang, sayuran, utawa kembang, ing sirup gula.[1][2] Ing sawetara resep tradisional, pemanis liyane kayata madu utawa treacle digunakake tinimbang utawa minangka tambahan kanggo gula.

Varenye
Az-Strawberry jam, making by e-citizen (moonsun1981).JPG
Strawberry varenye
AjanganDessert
Tlatah utawa prajaEastern Europe, Northern Europe (Baltic region)
Woworan pokokberries or other fruits, sugar
Buku masakan: Varenye  Médhia: Varenye

Varenye padha karo macet, nanging woh-wohan ora macerated, lan ora ana agen gelling sing ditambah. Ditondoi dening sirup kenthel nanging transparan sing duwe warna alami woh-wohan.

PreparasiBesut

Nggawe varenye mbutuhake keseimbangan sing ati-ati ing antarane masak, utawa kadang-kadang nyampur campuran gula panas mung cukup wektu supaya rasa bisa diekstrak saka woh, lan gula bisa nembus woh, lan masak dawa banget yen woh bakal rusak lan cair. pirang jam, dene sing liya cocog kanggo nggawe "limang menit varenye" (basa Rusia: варенье-пятиминутка , varenye-pyatiminutka ). Kanggo sing pungkasan, gula garing disebar ing woh mentah kanthi lapisan lan ditinggalake nganti pirang-pirang jam kanggo mlebu ing woh kasebut. Campuran sing diasilake banjur digawe panas udakara limang menit.

Jinis varenye sing paling populer digawe saka woh-wohan lan woh-wohan sing kasedhiya kanthi lokal, kayata ceri asem, stroberi, raspberry, aprikot lan apel. Umume, meh kabeh jinis woh, uga sawetara sayuran kuliner, kacang-kacangan, kerucut pinus, lan kelopak mawar digunakake.

Produk sing padhaBesut

Kembang gula sing padha uga digawe ing Transcaucasia lan ing sawetara wilayah ing Asia Tengah lan Kidul, sing diarani murabba .

ReferensiBesut

  1. Варенье, Энциклопедический словарь Брокгауза и Ефрона, СПб., 1890–1907 (Varenye in Brockhaus and Efron Encyclopedic Dictionary, St. Petersburg, 1890–1907)
  2. Russian cuisine: Preserve the summer with fruity varenye by Irakli Iosebashvili, Rossiyskaya Gazeta, 2009