Tuduhaké menu pokok

Victor Moses (lair 12 Dhésèmber 1990) ya iku juru main bal-balan profésional Nigeria sing main minangka juru main sayap ing salah siji klub bal-balan Liga Primér Inggris klub Chelsea F.C. lan timnas Nigeria.[3]

Victor Moses
Victor Moses Chelsea.jpg
Moses wektu main ing klub Chelsea taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Victor Moses[1]
Tanggal lair (1990-12-12) 12 Dhésèmber 1990 (umur 28)[1]
Papan lair Lagos, Nigeria
Dhuwur 1.77 m (5 ft 9 12 in)[2]
Posisi main Pemain Sayap
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 15
Karir nom
2001–2007 Crystal Palace
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2010 Crystal Palace 58 (11)
2010–2012 Wigan Athletic 74 (8)
2012– Chelsea 74 (5)
2013–2014Liverpool (silihan) 19 (1)
2014–2015Stoke City (silihan) 19 (3)
2015–2016West Ham United (silihan) 21 (1)
Tim nasional
2005 Inggris U16 1 (0)
2006–2007 Inggris U17 15 (9)
2008–2009 Inggris U19 12 (2)
2010 Inggris U21 1 (0)
2012– Nigeria 28 (10)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 1:21, 21 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 1 September 2017 (UTC)

Moses miwiti kariré ing Kejuaraan kanthi nggabung ing klub Crystal Palace, banjur pindhah dhateng Wigan Athletic, ing pundi piyambakipun damel debut Liga Perdana nalika taun 2010. Sasampuning kalih taun, pertandhinganipun sampun ningkat ing sangajengipun juwara Eropa lan gawé klub Chelsea kepincut kanggo ngontrak dhèwèké, lan dhèwèké mlebu dhaftar kanggo kontrak mangsa panas 2012.[4] Kasil nyithak 10 gol ing kompetisi sajroné mangsa pertamané, mangsa kapindho dhèwèké disilihaké menyang Liverpool, mangsa katelu disilihaké menyang Stoke City lan kaping papat disilihaké ing West Ham United.[4]

Lair ing Nigeria, Moses mbéla timnas Inggris ing U16, U17, U19 lan ing tingkat U21, nanging sabanjuré milih main kanggo Nigeria. Dhèwèké wis nyithak 20 gol kanggo Nigeria wiwit debuté ing 2012 lan wis menang ing Piala Afrika 2013, lan ing Piala Donya FIFA 2014.

Pranala njabaBesut

RujukanBesut

  1. a b Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 297. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "Premier League Player Profile Victor Moses". Premier League. 2015. Dijupuk 23 January 2018. 
  3. Victor Moses(dipunundhuh tanggal 23 Januari 2018)
  4. a b Victor Moses(dipunundhuh tanggal 23 Januari 2018)