Virliana Yuniar luwih diteungi kanthi jeneng Vira Yuniar (lair ing Tanjung Pinang, Kapuloan Riau, 1 Sèptèmber 1981; umur 39 taun).[1] Vira Yuniar ya iku salah sijiné juru main sinétron Indonésia lan bojoné saka aktor utawa juru main sinétron kang jenengé Teuku Ryan.[1]

Vira Yuniar
Vira yuniar-003a.jpg
LairVirliana Yuniar
PakaryanAktris
Taun aktif1995-saiki
BojoFikry Haykal (putus)
Teuku Ryan
AnakCut Sjalinni Ryan
Teuku Prayaa Alcany Ryan

KarirBesut

Vira miwiti karir nalika mèlu pamilihan covergirl kalawarti Aneka Yess! taun 1995.[1] Nalika iku Vira isih sekolah ing SMP lan umuré lagi 14 taun.[1] Ing lomba iki, Vira éntuk juwara siji.[1] Sawisé iku Vira banjur lunga menyang Jakarta.[1] Vira wiwit akting ing sinétron.[1] Sinétron kang sepisanan dibintangi Vira ya iku sinétron kang judhulé Abad 21.[1] Ing sinétron iki, Vira akting karo Lulu Tobing.[1] Vira sangsaya misuwur sawisé kepilih dadi bintang iklan sabun kasulistyan Lux Ungu.[2] Sinétron-sinétron liyané kang tau dibintangi Vira Yuniar ya iku Tiga Orang Perempuan (bareng karo Christine Hakim lan Iis Dahlia), Hanya Kamu (bareng karo Teuku Ryan), Air Mata Ibu (bareng karo Gunawan, dan Si Yoyo (bareng karo Teuku Ryan).[1]

Kauripan pribadiBesut

Vira tau dadi pacaré anaké dai Zainuddin MZ kang jenengé Fikry Haykal.[1] Nanging gayutan iki banjur putus. Vira banjur palakrama karo Teuku Ryan nalika tanggal 6 Maret 2004.[1] Saka bebrayané iki Vira nduwé anak kang cacahé loro ya iku Cut Sjalinni Ryan (lair 14 Dhésèmber 2004)[3] lan Teuku Prayaa Alcany Ryan (lair 20 Januari 2006).[4]

Cathetan sikilBesut

  1. a b c d e f g h i j k l Profil di KapanLagi.com selebriti.kapanlagi.com(diundhuh tanggal 18 Juli 2011)
  2. Cithakan:DVira Yuniar(diundhuh tanggal 18 Juli 2011)
  3. Vira Yuniar Ingin Rasakan Perjuangan Seorang Ibu Lalui Persalinan Normal(diundhuh tanggal 18 Juli 2011)
  4. Vira Yuniar Lahirkan Anak ke Dua(diundhuh tanggal 18 Juli 2011