Waljinah

panembang keroncong

Waldjinah (lair ing Sala, 7 November 1945) iku penyanyi langgam Jawa karo kroncong sing suwarané apik. Waldjinah naté jawara I Bintang Radio Indonésia taun 1965. Album laguné sing kondhang ing antarané Jangkrik Genggong, Walang Kekek, Kacu Biru, Rujak Uleg lan Pamitan.

Waljinah
Waljinah
Waljinah lan Orkes Keroncong Bintang Surakarta taun 2013
Latar wuri
Lair (1945-11-07) Novèmber 7, 1945 (umur 76)
Indhonésia Sala, Jawa Tengah, Indonésia
Jinis Musik
Pakaryan Penyanyi
Instrumen Vokal
Taun aktif 1958–saiki
Hubungan
Pasangan Soelis Moelyo Boedi Poespopranoto (o. 1961; died 1985)
Hadiyanto (o. 1988)
Anak Bambang Hery Santoso
Harini Dwi Hastutiningsih
Erlangga Tri Putranto
Ari Mulyono
Bintang Nurcahya
Wong tuwa Sri Hadjid Wirjo Rahardjo
Kamini
Agama Islam

Pranala njabaBesut