Tuduhaké menu pokok

Windhoek, kanthi populasi gunggung 230.000 jiwa, iku kutha krajan Namibia. Windhoek dumunung ing Namibia sisih tengah ing koordinat 22°56' LS 17°09' BT.

Windhoek
Otjomuise
Pemandhangan kutha Windhoek
Pemandhangan kutha Windhoek
Official seal of Windhoek
Lambang
Nagara Namibia
RegionKhomas Region
Diadegaké18 Oktober 1890
Pamaréntahan
 • WalikuthaMatheus Shikongo
Laladan
 • Gunggung249 sq mi (645 km2)
Cacah warga (2001)
 • Gunggung233.529
 • Pepadhet9,240/sq mi (356,6/km2)
Zona wektuWAT (UTC+1)
 • Usum panas (DST)WAST (UTC+2)
Windhoek
Windhuk

Kutha iki minangka pusat perdagangan utama kanggo prodhuk kulit domba. Windhoek wiwitané dadi panggonané suku Nama, kang ngalahaké pemukim Herero ing laladan iku ing abad kaping-19.

Jerman nguwasani wewengkon mau taun 1885, lan Windhoek dadi papan pamaréntahan kolonial taun 1892, kutha krajan koloni Afrika Kidul-kulon. Ing mangsa Perang Donya II, Windhoek direbut déning wadyabala Afrika Kidul.

Sawisé kamardikan Namibia saka Afrika Kidul taun 1990, Windhoek dadi kutha krajan Namibia.

Windhoek duwé loro jeneng tradhisional: Otjomuise kanggoné suku Herero, lan Ai-Gams tumrapé suku Nama.