20 Mèi punika dinten ingkang kaping 140 utawi 141 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius.

Kadadosan WigatiEdit

  • 1883-Gunung Krakatau wiwit njeblug, andadosaken lebur tigang wulan salajengipun.
  • 1908-Organisasi Boedi Utomo dipunadegaken déning dr. Sutomo lan para pelajar STOVIA. Dipunpèngeti minangka Dinten Kebangkitan Nasional.
  • 1998-Yutan tiyang ngawontenaken dhémonstrasi lan ngrebat gedhong-gedhong DPRD ing sawatawis kitha, nuntut supados Soeharto mundur.

WiyosanEdit

SédaEdit

RiyayaEdit

  • Dina Nasional Kamerun (1972)
  • Dina Nasional Timor Leste (2002)

Uga delengenEdit

19 Mèi-20 Mèi-21 Mèi